Spennende samarbeid mellom kinoen og biblioteket

Innhold

Mange av dagens filmer er basert på bøker, noe Filmsentret Charlie og Porsgrunn bibliotek ønsker å synliggjøre i sitt nye samarbeidskonsept Kinoteket.

Her kan publikum oppleve spennende møter mellom det skrevne og det visuelle når arrangørene inviterer til filmvisning med litterært innhold!

Konseptet hadde sitt første arrangement i mars i år med en fullsatt sal på kinoen. Med litterær innledning av biblioteket ble visningen av filmen «The Quiet Girl» som er basert på Claire Keegan sin bok «Tre lys» godt mottatt av et engasjert publikum.

Kinotek Mars

I mai ble det arrangert Kinotek for de aller minste med gratis saft og boller, rebusløp i Rådhusparken med flotte premier og visning av filmen «Albert og den hemmelige Skybert» som er basert på Gunilla Bergströms populære barnebøker om Albert Åberg . Nok et vellykket Kinotek med en nesten fullsatt sal.

Det arrangeres fire kinotek i året. Det er alltid en eller annen form for gratis servering og litterært innslag før eller etter filmvisning. Målgruppen for arrangementene vil variere.

Tirsdag 26. september er det igjen duket for Kinotek. Denne gangen blir det visning av den nye, norske spillefilmen «Hør her´a!» som er basert på Gulraiz Sharif sin bestselgende roman ved samme navn. Da kommer manusforfatterne Erlend Loe og Nora Landsrød for å samtale med konferansier Trond Aarstad om hvordan det har vært å arbeide med adapsjonen fra bok til det store lerretet.

Kinotek Liggende Skjerm Hør Her´A!
Til toppen