Rekordmange ting får lengre liv gjennom arbeidstrening

Innhold

I 2022 mottok Ombruket på Pasadalen gjenvinningsanlegg 144 tonn med ting som kunne selges via Gjenbruksbutikken til Keops. Det både bra for miljøet, og for de som har behov for arbeidstrening gjennom Keops.

Kjellfrid Og Espen 2000

Ombruk eller gjenbruk, betyr at ting som er blitt overflødige eller unødvendige brukes på nytt i stedet for å kastes.

- Stadig flere ting finner veien gjennom vårt system, og blir til glede for andre mennesker. Vi veier alt som kommer inn via Pasa. De siste årene har det vært en årlig vektøkning på 30 prosent. I tillegg kommer det vi henter ute hos folk, eller som kommer inn via butikken, forteller driftsleder i Keops Espen Myhra.

- Vi føler at vi har god støtte fra befolkningen i Porsgrunn. De er veldig rause med oss, sier Myhra

Han forteller at alt som blir levert til ombruk blir vurdert. Det som ikke har omsetningsverdi i butikken, blir plassert i gratisteltet på gjenvinningsanlegget. Et eksempel på slike ting kan være senger, grasklippere eller gjenstander man av erfaring ikke får solgt, eller har mulighet til å selge, i Gjenbruksbutikken, Jernbanegata 15.  

Ombruk betyr også arbeidstrening

Keops Arbeid og Utvikling KF er en arbeid- og inkluderingsbedrift som motiverer, bistår og styrker mennesker på veien til et yrkesaktivt liv. De hjelper mennesker med å komme i arbeid, finne en jobb som passer bedre enn den man har i dag eller med å komme tilbake til egen jobb.

Før tiltak iverksettes, foretar de en kartlegging av kandidatene, blant annet med tanke på helse. Dette for å få best mulig jobbmatch på oppgaver og stillingsbrøk.

Rundt 30 deltakere får til enhver tid arbeidstrening via Ombruk og Gjenbruksbutikken til Keops. Her er det varierte oppgaver i form av blant annet mottak, transport, reparasjon, maling, rengjøring/rensing, prissetting, utstilling, kundehåndtering, pakking og sending. 

Slik kan du levere møbler og ting du ikke lenger trenger

Det beste du kan gjøre dersom du har noe du ikke trenger lenger, er å levere det på Pasadalen gjenvinningsanlegg.  Der er det skiltet hvor du kan levere det.

De har åpent alle hverdager kl. 8-19.30, og lørdager kl. 9-17

Dersom det er store eller mange ting, som du ikke klarer å flytte selv, kan du ringe Keops. I noen tilfeller ber deg sende et bilde av tingene, slik at de kan vurdere om dette er noe de kan selge.

Keops Sofa 2000 (1)

Kjøpe bruktskatter

Det som er overflødig for noen, kan være gull for deg. Flere ganger om dagen settes det ut nye brukte ting i Gjenbruksbutikken. Før gjenstander og møbler plasseres i butikken, blir de vasket, renset eller reparert.

- Det er viktig for oss at det det vi selger er helt, pent, og at det ikke lukter, sier Myhra.

Han forteller også at de har det litt moro med å plassere ut en del skatter som er litt ekstra verdt litt gjemt mellom alle de andre tingene i butikken.

- De priser vi ikke opp, men har det heller litt artig med. Vi følger med, og ser om noen klarer å snuse de opp, forteller han.

Gjenbruksbutikken har åpent:

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 9-15.30.

Torsdager har det åpent kl. 9- 17.

Keops Dukker 2000
Keops Kopper 2000
Keops Leker1 2000

Nettbutikk

Om du ikke har anledning til å besøke butikken fysisk, så blir det også lagt inn et utvalg av varer i nettbutikken. Gå til nettbutikken her: https://www.keopsnettbutikk.no/

Brukte elektriske og elektroniske produkter

Mye av alle elektriske og elektroniske produkter som leveres til gjenvinningsanlegget i Pasadalen er enten fullt brukbare eller reparerbare.

Keops fått godkjenning til å ta imot, funksjonsteste og selge brukt elektrisk materiell. De har ansatt en elektriker som skal veilede og drive arbeidstreningen knyttet til denne nysatsingen. Myhra regner med at de kan starte med salg via ombruksteltet på Pasa fra 1. mars.

Hjemme Elektronikk
Til toppen