Inkluderende sommerjobb for ungdom

Innhold

Ung Fritid mottar 295 500 kroner til ferietilbud og sommerjobb for ungdom!

Dette er en fantastisk gladsak for ungdom i Porsgrunn som nå kan glede seg til fine ferieopplevelser i sommer. Midlene gir mulighet til flere turer og aktiviteter, kreative verksted og kurs, gratis kino og mye mer. Gode og gratis ferieaktiviteter, fire dager i uken, i skolens åtte sommerferieuker. Det skal forhåpentligvis skape et inkluderende og trygt miljø der ungdom kan bli kjent med hverandre på tvers av skolekretser.    Sommerferieaktivitetene vil ha base på Bakgården Ungdomshus, og vil være klare innen utgangen av mai.

I tillegg skal 4 ungdom få sommerjobb i prosjektet, og skal selv få bestemme og gjennomføre egne aktiviteter. De får også noe ansvar ved de større planlagte turene og aktivitetene. Ungdom vet best hvilke aktiviteter andre ungdom ønsker seg og savner i ferien, og kan få muligheten til å engasjere seg i arbeid for andre. Det håper vi skal gi verdifull arbeidserfaring. Utlysningene er allerede ute – her kan ungdom mellom 15 og 18år bosatt i Grenland søke på sommerjobb i 4 uker.  https://7400.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4808155146?language=nb&link_source_id=0

Disse midlene kommer fra Gjensidigestiftelsen og skal gå til å gi ungdom i ungdomsskole- og videregåendeskolealder gratis ferietilbud i sommer. I vårt eget fylke, Telemark, deles det ut 2 millioner til 15 sommeraktiviteter. Målet med tildelingene er at pengene skal bidra til aktiviteter og mestringsopplevelser for barn og unge, og som bidrar til at flere unge gleder seg til sommeren.  

Gjensidige
Til toppen