Ga bort penger til besøkstjenesten til Røde Kors

Innhold

Eldrerådet delte i dag ut 25 000 kroner til det gode arbeidet Porsgrunn Røde Kors gjør for å bekjempe ensomhet og inkludere flere i fellesskapet.

Eldrerådet Og Porsgrunn Røde Kors 1500

Porsgrunn Røde Kors har mange aktiviteter på sykehjemmene og omsorgssentrene i kommunen. Beboerne har blant annet glede av neglespa, vaffelsteking, besøkshunder og besøksvenner.

I tillegg har de besøksvenner som kan komme på et hjemmebesøk, gå en tur eller være en god samtalepartner over en kaffekopp på kafé. Besøksvennen er fast og kan komme på besøk en gang i uka.

Ensomhet kjenner ingen alder. For noen kan ensomheten bli dyp og alvorlig. Aktiviteten Besøksvenn har en verdi som vanskelig kan la seg måle, men som vi vet kan bidra til å minske ensomhet og spre glede.

Porsgrunn Røde Kors arrangerer også en sammenkomst i desember. Da inviteres enslige, som bor hjemme eller på sykehjem, på snitter, bløtkake og utlodding. Foreløpig er det 82 påmeldte.

Mai Gundersen og Britt Lia mottok pengegaven på vegne av Porsgrunn Røde Kors.

- Det er lite eller ingen penger igjen i kassa. Vi har en del søknader ute for å kunne gjennomføre aktivitetene våre. Dette er derfor utrolig kjærkomment, sa de.

Gundersen og Lia er også opptatt av at folk som kan tenke seg en besøksvenn, tar kontakt.  Besøksvennene driver ikke oppsøkende virksomhet, men besøker de som ønsker det. Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, om du bor hjemme eller på institusjon.

Interesserte kan ta kontakt på e-post til britt.lia@gmail.com , eller ringe besøkstelefonen på 917 81 554.

Til toppen