DuVerden fyller 10 år

Innhold

I dag var det markering av 10-årsjubileet til DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter. I forbindelse med merkedagen, åpnet ordfører Janicke Andreassen en ny utstilling.

Utstillingen har fått navnet «Fra årer til elektrisk». Det er en utstilling om Telemarks maritime arv. Gjennom interaktive installasjoner blir man kjent med historiske båter og skip, samt noen personer som har hatt betydning for sjøfarten i Telemark.

På bildet: Pedagogisk leder i DuVerden Thomas Hansen, direktør i DuVerden Frode Arntsen, ordfører Janicke Andreassen og leder av Utvalg for barn, unge og kultur Vilde Athena Berg-Nilsen.
På bildet: Pedagogisk leder i DuVerden Thomas Hansen, direktør i DuVerden Frode Arntsen, ordfører Janicke Andreassen og leder av Utvalg for barn, unge og kultur Vilde Athena Berg-Nilsen.

I sin tale til jubilanten fremhevet ordføreren hvor aktive DuVerden er. I tillegg til å ta imot besøkende i Sjøfartens hus, gjennomføres det blant annet Barnas Ingeniørdag, Sjøvettdagen, skaperfestivaler og kodehelger. DuVerden er dessuten stadig ute på oppdrag med oppsøkende vitenskapelig formidling og gøyale eksperimenter.

- Dette bursdagsbarnet er både lekent, klokt, nysgjerrig, kunnskapsrikt og vitebegjærlig. Gjennom 10 år har det stimulert til læring, undring og utvikling hos både store og små, sa ordfører Janicke Andreassen.

- Fra oppstarten i 2013, har mange tusen mennesker tatt del i opplevelser knyttet til historie, realfag og teknologi. DuVerden har skapt interesse og engasjement for tematikken og stimulert mennesker til å finne fremtidens løsninger.

- Jeg er sikker på at DuVerden vil fortsette å være både tidsaktuell og fremoverlent, sa ordføreren.

Velkommen til DuVerden!

DuVerden ønsker at flest mulig skal ta del i feiringen og se den nye utstillingen. I jubileumshelgen 16.-17. desember kan publikum derfor glede seg over halv pris på inngangsbilletten.

Til toppen