Ask Carol - fri alder og fri entre RiP

Innhold

Kl. 16:00. Sted: RiP. Fri inngang. For barn.

Internettfenomenet ASK CAROL til RiP på Kulturnatta!

FRI ALDER og FRI ENTRE kl 15.30!

Den alternative indierockduoen Ask Carol har sin base på Auma i Hedmark, hvor de produserer både musikk, videoer og merch i sitt studio med navn Auma Sonic Saloon. Med to gitarer, trommer, synth og et unikt loopingsystem for Carol’s gitar og bass, leverer
disse to en sound som til tider låter større enn et 7-manns orkester, demonstrert i praksis da de varmet opp for The Brian Jonestown Massacre.

Musikken går fra intenst, røft og slemt, til intimt og vakkert. Ask Carol’s mystiske, multitaskende og verdensturnerende duosound, virker mer født i garage-rocka Detroit enn i vesle vinterkalde
Auma, hvor kraftig stemmegave kledd i ren og mørk indie-grunge lyd utvikler låter ingen har makne av. De har blitt sammenlignet med artister som The Kills, The White Stripes og Yeah Yeah Yeahs, men de har alltid hatt sin egen svært karakteristisk stil.

Ask Carol har allerede turnert i Sør Korea, Japan, Filippinene og Skandinavia, de har spilt på SXSW, hatt låter radiolistet på P1 og spilt på NRK i beste sendetid (Sommertoget), men det var først i august 2022 de ga ut sin debutplate, ”AC I: Control You”, til strålende omtale, blant annet en 5er i Dagbladet.

Selv om Ask Carol har gitt ut musikk noen år allerede, markerer dette albumet en slags begynnelse for duoen. Etter å ha jobbet mye med videoer, selvprodusert merch, og å finne ut av seg selv, kommer de nå ut av pandemien med et album i hånda, klar for å ta over verden. Ettersom de har vært isolert på Carol’s hjemplass Auma (et lite bygdesamfunn med rundt 100 innbyggere), har de vært relativt isolert fra omverdenen, med kun naboens kuer som publikum. Dette reflekteres i den mørke og dystre stemningen som preger albumet. Nå er du derimot klar for å vise musikken sin for mennesker også.

Om du er på sosiale medier skal det godt gjøres å ikke ha fått med seg de kule friluftsvideoene som Ask Carol har delt de siste årene, med Auma's flotte natur, og kuer, i bakgrunnen.

Konsertene med ASK CAROL blir RiPs bidrag til årets Kulturnatt i Porsgrunn, og vi spandere inngangen, så begge konsertene (en med fri alder, og en på kvelden med 18 årsgrense) blir med fri entre. Fribilletter blir lagt ut på Hoopla i løpet av oktober, når det nærmer seg konsert, så det er bare å følge med og gjøre seg klar.

ASK CAROL live @ RiP
Lørdag 11. november 2023 kl 15.30

FRI ALDER- fri entre!
Fribilletter blir lagt ut på Hoopla i oktober.

Dørene åpner kl 15.30
ASK CAROL kl 16.00

Ask Carol Promo Photo By Renate Madsen LQ

Arrangør: Rockeklubben i Porsgrunn
Adresse: Jernbanegata 2, 3915 Porsgrunn
Facebook: ASK CAROL - fri alder og fri entre! | Facebook

Til toppen