Den kulturelle spaserstokken (DKSS)

Innhold

Målet med ordningen er å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre. Et godt samarbeid mellom kultur- og omsorgssektoren bidrar til at det utvikles gode kunst- og kulturprosjekter lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk. Ordningen finasansieres av statlige og kommunale midler.

Clem Onojeghuo Sgthj0hw6ec Unsplash

DKSS, som administreres av Kulturavdelingen, leverer varierte arrangementer for seniorer ved sykehjemmene. Det gjøres i samarbeid med kulturkontaktene ved institusjonene. Utøvere fra kulturskolen og det lokale kulturlivet forøvrig står på programmet.

Kontaktperson for den kulturelle spaserstokken er Lars Aas, lars.aas@porsgrunn.kommune.no

Høsten 2023 står dette på programmet til den kulturelle spaserstokken:

Institusjonskonserter med Emil Solli-Tangen og Trond Akerø-Kleven

Emil . Bilde

Operasanger Emil Solli-Tangen og pianist, Trond Akerø-Kleven har satt sammen et variert og spennende program for oss i Porsgrunn, og sammen tar de publikum med på en musikalsk reise.

Konserten har et vidt favnende repertoar fra klassiske sanger og velkjente tenorarier til vakre viser og crooner-låter, som flettes sammen med muntre historier.

Solli-Tangen og Akerø-Kleven har lang fartstid i musikknorge, og artistene er godt kjente fjes i Porsgrunn kommune.

TV-overført arrangement fra Ælvespeilet

Bilde. Jubileumsforestilling

I løpet av høsten vil beboerne på institusjonene i Porsgrunn kommune få streamet et arrangement fra kulturhuset Ælvespeilet til sin institusjon.

Denne høsten vil beboerne få muligheten til å se «Ælvespeilet 10 år – Jubileums-show»

Kulturskolekonsert med Nicolae Bogdan

Bogdan2

Den kulturelle spaserstokken er stolte av samarbeidet med kulturskolen, der musiker Nicola Bogdan har sine tre årlige konserter på alle sykehjemmene.

Denne høsten heter soloturneen «Sanger vi aldri glemmer».

Julekonsert med Tore Halvorsen

Skjermbilde. Tore

Siden Tore Halvorsen ga seg som frontfigur i Ole Ivars i 2018 har han vært landet rundt på kryss og tvers med konserter for eldre, med sanger fra en lang karriere i dette berømte dansebandet.

I november og desember legger Tore for første gang ut på en egen adventsturne. Vi lover stor stemning når Tore byr på kjente og kjære julesanger, ispedd viser han setter pris på samt uforglemmelige slagere fra Ole Ivars.

Vandreutstilinger

Vandreutstilling

Den kulturelle spaserstokken i Porsgrunn kommune er i besittelse av ulike vandreutstillinger som er tilgjengelige for beboerne på institusjonene våre.

Her kan institusjonene låne med seg en utstilling til glede for beboerne. Disse utstillingene går på rundgang.

Til toppen