Den kulturelle spaserstokken (DKSS)

Innhold

Målet med ordningen er å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre. Et godt samarbeid mellom kultur- og omsorgssektoren bidrar til at det utvikles gode kunst- og kulturprosjekter lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk. Ordningen finasansieres av statlige og kommunale midler.

Clem Onojeghuo Sgthj0hw6ec Unsplash

DKSS, som administreres av Kulturavdelingen, leverer varierte arrangementer for seniorer ved sykehjemmene. Det gjøres i samarbeid med kulturkontaktene ved institusjonene. Utøvere fra kulturskolen og det lokale kulturlivet forøvrig står på programmet.

Kontaktperson for den kulturelle spaserstokken er Lars Aas, lars.aas@porsgrunn.kommune.no

Våren 2024 står dette på programmet til den kulturelle spaserstokken:

Januar

I Sinatras Fotspor

I Sinatras fotspor

Musikerne Håvard Gryting og Trond Akerø-Kleven er klare for institusjonsturné i Porsgrunn kommune

Sinatra, eller «the Voice» som han ofte ble kalt, regnes for å være verdens første popstjerne. Han tilførte jazz og croonersjangeren noe helt nytt med sin timing og smidige, silkemyke vokal.
Sinatra ble nærmest en mal på hvordan være en crooner, på tross av at han mente han ikke var det selv. 

 

Gryting og Akerø-Kleven ønsker med denne konserten å ikke bare presentere Sinatras musikk, men også mange av de artistene som kom etter han, og som han inspirerte og var et forbilde for.

Februar

Alle Tiders Musikk

Kulturskolekonsert – Alle tiders musikk

Nicolae Bogdan og Frode Kvisvik er klare til å turnere rundt på institusjonene med konserten «Alle tiders musikk».

Bogdan og Kvisvik har spilt en rekke konserter sammen, og gjennom denne konserten vil beboerne få servert variert musikk fra alle tider.

Mars

Heltime Med Halvdan

Heltime med Halvdan

Erik Damberg & Erik Norheim presenterer konserten «Heltime med Halvdan».

Med humor, allsang og spilleglede, serverer de to erfarne musikerne de aller beste av Halvdan Sivertsens kjente og kjære komposisjoner. Bli med når Erik & Erik dykker ned i kisten av sangskatter, og presenterer låter som: “Sommerfuggel i Vinterland”, “Kjærlighetsvisa”, “Ti Tusen Tommeltotta”, “Bruremarsj fra Løddingen”, “Frihet” og “Nordaførr”… Dette er en konsert som får frem god stemning og gode minner.

April

Rolf Grongstad

Sol, sommer, Elvis og regnets Rytme

Trubaduren fra Larvik tar med seg sitt seneste program kalt «Sol, sommer, Elvis og regnets rytme».
Rolf Grongstad har over 50 års erfaring som musiker. 20 år med band og 30 år som solo, duo og triomusiker. Han har også de seneste årene vært musikalsk leder av «Allsang på Bøkkerfjellet». 
Musikken fremføres akustisk med gitar og sang, og beboerne på institusjonene i Porsgrunn vil få servert en variert og humørfylt konsert.

Mai

The Attitunes

Three little sisters

Trioen «The Attitunes» børster støv av det gode, gamle Andrews Sisters – repertoaret.
Det blir gjenhør med låter som «Boogie Woogie Bugle Boy», «In the Mood» og «Oh, Johnny, Oh!»

Med sin swingende og humoristiske musikk, underholdt The Andrews Sisters millioner av mennesker verden over på 40-tallet, både gjennom radio, TV og på store scener i inn-og utland.
Institusjonene i Porsgrunn kommune får besøk av Christine, Jenny og Rebekka, som tar beboerne med på en reise i The Andrews sisters´ karriere og liv!

Juni

Bogdan

Kulturskolekonsert – Sommerslagere med Nicolae Bogdan

Den kulturelle spaserstokken er stolte av samarbeidet med kulturskolen, der musiker Nicola Bogdan har sine tre årlige konserter på alle sykehjemmene. Denne sommeren heter soloturnéen «Sommerslagere med Nicolae Bogdan».

ANNET

Vandreutstillinger

Vandreutstillinger

Den kulturelle spaserstokken i Porsgrunn kommune er i besittelse av ulike vandreutstillinger som er tilgjengelige for beboerne på institusjonene våre. Her kan institusjonene låne med seg en utstilling til glede for beboerne. Disse utstillingene går på rundgang.

Til toppen