Øyhopping

Innhold

Reis på øyhopping i den vakre Telemarksskjærgården. Du kan ta ferje til forskjellige øyer fra båthavnene Brevik, Stathelle, Langesund, Helgeroa og Kragerø.

Her finner du all informasjonen du trenger for å hoppe rundt og kose deg i Langesundsfjorden

Pakk sekken og dra på øyhopping til de vakre øyene i Langesundsfjorden. Bli med fra Brevik med Breviksfergene ut til øyene utenfor Brevik eller med Helgeroafergene som trafikkerer Helgeroa - Langesund. Rutetider finner du her.

Kart over øyhopping og kyststien i Porsgrunn, Bamble og Kragerø kan du hente på Servicesenteret i Storgata 153 (åpent fra kl 0900-1430).

Hopp av og på båten eller bli med på en rundtur
Du kan ta en rundtur og bare holde deg om bord, eller du kan gå i land og utforske øyene. Du rekker ikke alle øyene på en dag, men du kan fint overnatte en natt eller to, enten i telt eller hos noen som tilbyr overnatting. Du kan vandre rundt og utforske øyene, sykle på idylliske stier og veier, bade, fiske, spise på restaurant og bare nyte livet og stillheten. Alt er opp til deg og hva familien har lyst til å gjøre. Øyene er vidt forskjellige både hvordan de ser ut og hvilke tilbud du finner der. 

Sommersesongen for Øyhopping varer fra 23.juni-13.august 2023

Andre populære båtturer langs Telemarkskysten


Dra på Skjærgårdscruise

Nyt sommeren i skjærgården og bli med på skjærgårdscruise langs den vakre kysten i Bamble i juli. Ta fergen Rognfjell fra Langesund ned til de ulike anløpene; Sjøterrassen, Trosby og Valle. Det er mange muligheter for flotte rundturer, der du kan ta ferge en vei og f.eks. gå kyststien tilbake, eller sykle den flotte Skjærgårdsruta mellom Langesund og Kragerø.

Sightseeingtur med MS Dikkon

Bli med på sightseeingtur i den flotte skjærgården utenfor Brevik i Porsgrunn med M/S Dikkon. Hver onsdag og søndag i juli kan du oppleve en uforglemmelig tur i skjærgården rundt Brevik. Turen tar deg med gjennom øyer og skjær i de indre fjordene og gir deg en spektakulær utsikt over åpent hav ved Stokkøya. Kapteinen er en dyktig guide og gir deg interessant informasjon om områdets historie.

Sommerrute Kragerø - Langesund med West Sea

Velkommen om bord på West Sea, hurtigbåten som tar deg med på en uforglemmelig reise gjennom den vakre Telemarks-skjærgården. Fra 27. juni til 12. august 2023 kan du oppleve denne flotte turen. Båten seiler tirsdag til lørdag, med to avganger om dagen, slik at du kan velge det tidspunktet som passer best for deg. Utforsk idylliske steder som Jomfruland, Portør og Stabbestad på veien mellom Langesund og Kragerø. Ta med sykkelen din om bord og opplev naturen på to hjul.

Til toppen