Olia Gorohova og Porsgrunns porselenstipend

Innhold

Kunstner Olia Gorohova er den første ordinære mottakeren av Porsgrunn porselenstipend. I disse dager har hun en stor separatutstilling i Kunsthall Grenland.

Olia Gorohova er fra Belarus og bor og arbeider til vanlig i Oslo. Som mottaker av Porsgrunns porselensstipend fikk hun et tre måneders opphold på Kunsthall Grenlands verksted 1400 grader på porselensfabrikken i 2022. Nå er hun tilbake i Porsgrunn med sine skulpturelle porselensobjekter. Disse kan du oppleve i Kunsthall Grenland i disse dager. 

Olia har fordypet seg i eget kunstnerskap og ikke minst i egne røtter og historie.

- Prosjektet som ligger til grunn for stipendet, betyr mye, det bidrar til å definere meg som kunstner i enda større grad enn før, forteller hun.

Utstillingen har tittelen WASTELAND. Utgangspunkt og inspirasjon har vært gamle, forlatte jordbruksredskap fra det området i Belarus hvor Olia har sine røtter. Koblingen mellom de rustne restene av ulike verktøy og det glatte hvite porselenet er slående og her ligger lag på lag med fortellinger, både bokstavelig og billedlig. Arbeidene og prosjektet har fått utvikle seg og tatt form gjennom oppholdet og timene på verkstedet, i brenningen og i kunstnerens bevissthet.  

Å vandre rundt i denne utstillingen gir en opplevelse av ro, undring og refleksjon rundt røtter, tid og forgjengelighet.

Utstillingen WASTELAND i Kunsthall Grenland kan man besøke frem til midten av april.

IMG 1468
Til toppen