Les mer i sommer med Sommerles 2023

Innhold

“Åh, jeg gleder meg sånn til Sommerles! Hva er premiene i år? Hva handler historien om? Kan du anbefale noen bøker?” Forventningene er store blant Grenlands elever på 1. til 7. trinn. Årets store lesebegivenhet er like rundt hjørnet.

1. juni braker den årvisse lesekampanjen Sommerles.no i gang over hele landet, og i Grenland er bibliotekene klare til å ta imot tusenvis av leselystne barn. I fjor deltok over 162 000 på landsbasis. Målet med kampanjen er å motivere barn til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, en periode der de vanligvis ville lest mindre.

Premier
Lesingen premieres etter hvert som barna registrerer bøker og får poeng på Sommerles.no. “Premiene er kjempeflotte i år også. Vi har armbånd i årets farger, jojoer, frisbeer, magnetiske bokmerker, nøkkelknipper og mer til”, forteller Marit Caffyn ved Porsgrunn bibliotek. “Og i tillegg til å lese bøker kan deltakerne også sanke poeng ved å lese Sommerles-fortellingen på kampanjens hjemmeside, ved å jakte på kodeord og samle digitale trofeer.”

Marit og Eydis fra biblioteket
Marit og Eydis fra biblioteket

De yngste er med
Marit Caffyn gleder seg stort til kampanjen. De ansatte på bibliotekene synes også Sommerles er veldig moro. «Og husk at de som begynner på 1. trinn til høsten også kan være med på Sommerles i sommer, og at det samme gjelder helt opp til de som nå avslutter 7. trinn,» avslutter hun.

Til toppen