Jubileumskonsert: Cort Adeler 400 år, lørdag 18. juni

Innhold

Offisiell åpning av Cort Adeler 400 år på Rådhusplassen i Brevik. Gratiskonsert med Kongelige Norske Marines Musikkorps. Solist: Sanger Simon Thorbjørnsen.

Solist er sanger Simon Thorbjørnsen, en ung fremadstormende barytonsanger fra Brevik. Marinemusikkens Euphoniumist, Siri Aastad Kvaaleid som er fra Langesund, er også solist.

Konserten starter kl. 16:00.

Korpset byr på variert musikk, bl.a. også noe av det korpset spilte når Adeler-statuen ble avduket for 100 år siden. Konferansier er Even H. Kaalstad.

Konserten er gratis og det er satt ut stoler og benker. Det er stor aktivitet i Brevik denne dagen, mellom klokken 11-13 vil ulike korps spille i byen. Marinemusikken marsjerer fra Brevik kulturhus ca. kl. 13.15 gjennom Storgata og bort til Rådhusplassen. Dette er det verdt å få med seg, en liten oppvarming før konserten kl. 16.

I rådhusets borggård er det stor aktivitet med ulike lag og foreninger, maritimt preg.

Langs brygger og kaier i Brevik vil vi få besøk av ulike fartøy, blant annet KV Nornen, KNM Steil og Kongesjaluppen Stjernen.

Brevik Historielag, Brevik Musikkorps og Cort Adeler Selskabet står bak programmeringen av 400 års jubileet for Cort Adeler. Les mer om dette i det digitale heftet.

Et lite utdrag:

Cort Adeler, født i Brevik i 1622, er en kjent sjøhelt som deltok i krig i mange farvann. Først for den hollandske marinen, så for bystaten Venezia, og til slutt for den dansk-norske marinen. Han var en dyktig sjømann, vant mange slag, og er trolig Norges største sjøhelt gjennom tidene.

Cort Adeler
Til toppen