Barnas Kunstfestival på lørdag

Innhold

Ta med barn og barnebarn og opplev dans, teater og musikk av høy kvalitet når Barnas Kunstfestival inntar Ælvespeilet og Porsgrunn Bibliotek lørdag 4. februar. Se programmet her.

Barnas Kunstfestival er en arena hvor barn møter kunst og kunsten møter barn. 

Mer info og billetter her 

Se årets spennende program her:

Barnaskunstfestival Program A4 ENDRET

Barnas Kunstfestival er en tverrkunstnerisk festival initiert av NORA – Nasjonal og Regional Arena for dans med Porsgrunn kommune ved Ælvespeilet Kulturhus, Biblioteket og Kulturavdelingen som samarbeidspartnere.

Sammen skaper vi en arena hvor barn møter kunst og kunsten møter barn. Festivalen ønsker å synliggjøre samtidskunst for barn og et mangfold av kunst av høy kvalitet står i fokus. Barnas Kunstfestival 2023 går av stabelen 4. februar. 

Barnaskunstfestival Arrangement FB 1080X1080 20233

Tine Fossmo i NORA snakket med Ælvespeilet om Barnas Kunstfestival i fjor:

Hva er Barnas Kunstfestival? 

Det er en tverrkunstnerisk festival rettet mot barn. Hovedmålet med Barnas Kunstfestival er å levere en festival, tuftet på samtidskunst, hvor forestillingene holder høy kvalitet. Noen forestillinger er lukkede for den kulturelle bæremeisen, og noen er åpne for alle. 

Barnas Kunstfestival startet i 2016, som Barnas Dansekunstfestival. Da traff den for smalt. Vi ønsket oss en større bredde, og inviterte samarbeidspartnere med særkompetanse på andre kunstarenaer enn dans, for å sette programmet.
Det er viktig for oss å møte barn med kunst av høy kvalitet. 

Hvorfor trenger barn en egen kunstfestival? 

For oss har det alltid vært veldig viktig å ta barn på alvor. Vi mener at de bør introduseres til kunst så tidlig som mulig. Kunst er dessverre blitt fremmedgjort for mange. I kunsten skapes det møter, og det kan være et veldig godt utgangspunkt til å møte barnet på en ny og spennende måte. Mitt tips til foreldrene er å våge å ha en samtale med barna om det en opplever. Våg å stille 
spørsmål uten å ha svarene. Tolk sammen med dem. Det er like mange svar som det er mennesker.
Barn har allerede en grenseløs evne til lek, det gjør barn åpne for kunsten. Alle mennesker er født til å skape. 

Bilde Med Logo (1)
Til toppen