Klokkerholmen

Innhold

Klokkerholmen eies og drives av Porsgrunn kommune. Klokkerholmen er en liten holme som ligger øst for Brevik i Ormefjorden.

Holmen ble kjøpt inn til kommunen i 1928. Man har drevet kommunal feriekoloni ved Klokkerholmen siden 1929. Leirskolen startet opp i 1978, og siden 1996 har man også gitt tilbud om alternativ undervisning i vintersesongen.
Ute på den lille holmen som ligger i Porsgrunn sin flotte skjærgård drives bl.a: Leirskole, Feriekoloni, Friluftskurs, Båtførerkurs og Sommerskole for ungdom.

Leirskole

Klokkerholmen har en maritim leirskole med hovedvekt på bruk av mindre båter som kajakk, kano, seilbåt, robåt og tråkkebåt. Marinbiologi, rappellering og tur i skjærgården hører også med i en leirskoleuke. Klokkerholmen leirsted har asfalterte veier som gjør det lett for rullestolbrukere å komme frem. Vi har hatt egne uker for multihandikappede barn. Blinde elever har også gitt gode tilbakemeldinger fra opphold på leirskolen. Er du som lærer/foresatt usikker på om eleven/barnet kan delta på våre aktiviteter? Ta gjerne kontakt for et forhåndsbesøk.

Feriekoloni

Feriekolonien på Klokkerholmen er Porsgrunn kommunes tilbud til barn fra og med 4. klasse til og med 7. klasse. Feriekolonien starter hvert år første hele uke etter skoleslutt i juni, og varer i seks uker. Barna får anledning til å seile, ro, padle kano, fiske og ikke minst bade. Voksne ledere sørger for at ca. 40 barn pr. uke koser seg ute på Klokkerholmen.
Porsgrunn kommune har arrangert feriekoloni siden 1929.

Båtførerkurs

Båtførerkurs for 9. klassinger i Porsgrunn kommune. Åpent for alle. Søknadskjema finner du her.
Elevene vil ha tatt båtførereksamen etter endt kurs. Kurset arrangeres på dagtid. Varighet 8 skoledager. Du finner også informasjon om båtførerkurset på facebook: Søk på Klokkerholmen båtførerkurs.

Friluftskurs

Friluftskurset er åpent for elever i 7. klasse i Porsgrunn.
Neste kurs arrangeres i oktober/november hvert år (se link under). Alle elevene får tildelt informasjon om hvordan man kan søke. Vi har plass til totalt 75 elever. Søknadskjema finner du her!

Sommerskole

Sommerskolen er et tilbud til alle elever i Porsgrunn som ønsker å fordype seg i basisfag som mat og helse og seiling i uke 32.
Tilbud for 8. og 9.klassinger.
Det er to ulike kurstilbud:
I samarbeid med Croftholmen skole arrangerer Klokkerholmen kurs i:
Kulinarisk Matlaging. (24 plasser)
I samarbeid med Brevik Seilforening arrangerer Klokkerholmen kurs i:
Seiling og seilbrett. (12 plasser)

MS Dikkon

Skolebåten Dikkon brukes til frakt av elever til å fra Klokkerholmen, ekskursjoner med barnehager, skoler m.m. 
Den kan også leies som charterbåt, bryllup osv.
Dikkon brukes også fast som sightseeingbåt i samarbeid med visit grenland i juli måned hvert år. Maks kapasitet er 87 passasjerer.

Kontaktinformasjon

Leirskole og MS Dikkon: Lars Christian Løken (Rektor) på tlf: 913 68 323.
Feriekoloni og sommerskole: Une Marie Narvestad, tlf: 414 51 448.
Båtfører-og friluftskurs: Runar Borge, tlf 928 58 032, e-post: runar.borge@porsgrunn.kommune.no


Til toppen