Porsgrunn kommune ønsker innspill til utredning om alternativ kommunestruktur

Kommunene i Grenland, Bamble, Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Siljan og Skien har i fellesskap utredet alternative kommunestrukturer, slik Stortinget har bedt om.

Kommunene vedtok å utrede følgende alternativ:

1. Fortsette dagens struktur med seks kommuner.
  2. Slå sammen alle seks kommunene.

De to alternativene er vurdert av eksterne rådgivere i Agenda Kaupang med tanke på å nå Stortingets mål som er:

• Gode og likeverdige tjenester til innbyggerne
  • Helhetlig og samordnet samfunnsutvikling
  • Bærekraftige og økonomisk robuste kommuner
  • Styrket lokaldemokrati

Utredningen finner du her. Den er også lagt ut på servicesentret og på biblioteket.

Porsgrunn bystyre ønsker at Porsgrunn skal deltar i en langsiktig prosess med sikte på økt samarbeid i Grenland og som eventuelt kan føre til sammenslåing av to eller flere kommuner

Rapporten fra Agenda Kaupang legges derfor ut til offentlig ettersyn med frist 15. april for å gi innspill både til rapporten og til videre økt samarbeid i Grenland.

Høringsuttalelser kan sendes til postmottak@porsgrunn.kommune.no , merk innspill med 16/01790.