'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Kort presentasjon av Digitalt klasserom og snoezelen

Digitalt klasserom er et samarbeidsprosjekt på www.sanseavdelingen.no til bruk i veiledning og undervisning av brukere innen snoezelen

Snoezelen logoMålet med Digitalt klasserom er å utvikle en best mulig webbasert veilednings- og undervisningsplattform innen fagfeltet snoezelen/sansestimulering.

Hjemmesiden består av en "åpen" webside se Om trinn 1, som er det første av tre trinn i det vi har kalt Digitalt klasserom, samt et passordbelagt område - trinn 2 og 3 se Info om trinn 2 og 3.

Vi har integret en oversetterfunksjon av tekst på hjemmesiden, og en opplesningsfunksjon (kun på norsk) for de av våre brukere som har dette behovet. Selv om funksjonene ikke fungere 100 % er de et godt hjelpemiddel for veiledning av nye brukere. 

Digitalt klasserom er et samarbeidsprosjekt som vi er i ferd med å utvikle i samarbeid med Høgskolen i Telemark, Lolland kommune i Danmark og Amajo as.

Bakgrunnen for oppstart av prosjektet, er at vi så behovet for å dele og spre den kunnskapen som finnes om snoezelen og sanseintegrasjon både for og fra brukere av metodikken, hjelpere og spesialister.

Målet vårt er at websiden kan utvikle seg til et dynamisk verktøy innen e-læring for alle som arbeider med sansestimulering/snoezelen i det skandinaviskspråkelige området.

Hva er snoezelen
Et snoezelensenter skal gi tilbud om stimulering av våre syv sanser, og består av ulike fargede rom med sansestimuleringsutstyr tilpasset de brukerne en har på senteret. 

Snoezelen stimulerer våre sanser med følbare inntrykk, ulike dufter, musikk, lyd, vibrasjoner, lyseffekter og aktiviteter i vann.

Gjennom hudkontakt og samspill arbeides det med taktil kommunikasjon.

Det brukes ulike farger som fremkaller kjemiske reaksjoner i hjernen. Farger får oss til å reagere både psykisk og fysisk. Tradisjonelt har metodikken vært tiltenkt personer med en mulitfunksjonshemning, men den er anvendelig for de aller fleste av oss, og kan benyttes både i forhold til å begrense og stimulere sanseinntrykk, samt til mer pedagogisk virksomhet.  

Norske sanserom
Sanseavdelingen i Porsgrunn er tilknyttet nettverket Norske sanserom.  Norske sanserom er en interessegruppe som har som mål å samle, utvikle og spre kunnskap og erfaringer om sanserom, sansestimulering og snoezelenkonseptet.Se mer på www.norskesanserom.no 

Vi er også medlem av det internasjonale snoezelenforbundet ISNA som nå har sete i Danmark. Se mer på deres hjemmeside www.isna.dk

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut