'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Vil hjelpe folk over dørstokkmila

Trenger du en dytt over dørstokkmila? Synes du det er vanskelig å endre levevanene alene? Nå kan du få hjelp! Kommunen gir nå et tilbud til folk som trenger å endre levevaner, komme i bedre form og som har behov for bistand til å bedre helsen.

På bildet: Virksomhetsleder Bente Aasoldsen, fysioterapeut Marianne Kielland Hauge, Avdelingsleder ved helse- og aktivitetssentrene Anett Herbjørnsen og fysioterapeut Sara Lundin klipper snoren som symbol på at de åpner dørene til det nye tilbudet Friskliv, læring og mestring.Tilbudet som har fått navnet Friskliv, læring og mestring, er forankret i Helse- og aktivitetssentrene. De har fått base på ved Helse- og aktivitetssenteret på Vestsiden, Zimmermannsgate 1.

Kommunens frisklivstilbud skal hjelpe og støtte personer over 18 år som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta.

Friskliv, læring og mestring tilbyr ikke bare veiledning til et sunnere kosthold og mer fysisk aktivitet, men også fellesskap, sosialt nettverk og samvær med andre.

For dette handler like mye om mestring av livet som om trening og sunn mat.

Lege, annet helsepersonell eller NAV kan henvise deltakere til frisklivstilbudet gjennom en frisklivsresept. Men man kan også ta kontakt på eget initiativ.

-        Erfaringsmessig er det mange som selv tar kontakt når de hører om det fra venner og bekjente, forteller primus motor og leder for helse- og aktivitetssentrene, Anett Herbjørnsen.

Sammen med fysioterapeutene Marianne Kielland Hauge og Sara Lundin skal hun sørge for at dette blir et godt forebyggende tiltak for Porsgrunns befolkning.  

Hun understreker at frisklivstilbudet handler om forebygging – ikke behandling.

- For å benytte seg av tilbudet må deltakeren kunne gå i eget tempo i minst 20 minutter uten hjelpemidler.  Dessuten er det viktig å være eller kunne bli motivert til å endre vaner i forhold til fysisk aktivitet og kosthold, sier hun.

Aktivitetene består av enkel mosjon, styrke og balanse. Instruktørene bidrar med tips til enkle ting man kan gjøre i hverdagen, for å komme fra passiv til aktiv.

Man trenger ikke flott og fancy utstyr for å delta, men gode sko er å anbefale.

Tilbudet foregår hver tirsdag og torsdag kl. 10.30. Det koster 300 kroner for en periode på 3 måneder.

Lyst til å bli med? Interesserte kan kontakte sara.lundin@porsgrunn.kommune.no for mer informasjon.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut