Vil ha sammenhengende dobbeltspor

- Vi vil ha sammenhengende dobbeltspor på hele jernbanestrekningen mellom Oslo og Porsgrunn

På bildet ser du: Ordfører i Porsgrunn Robin Kåss, nestleder i Transport- og kommunikasjonskomiteen Eirik Sivertsen, fylkesordfører Sven Tore Løkslid, politisk sekretær i Arbeiderpartiet Trond Helge Hem, ordfører i Skien Hedda Foss Five, politisk sekretær i Arbeiderpartiet Per Gunnar Dahl, medlem av Transport- og kommunikasjonskomiteen Kjell-Idar Juvik, stortingsrepresentant Terje Lien Aasland og prosjektsjef i Jernbaneverket Lars Andre Tangerås.Det sa Porsgrunns ordfører Robin Kåss, Skiens ordfører Hedda Foss Five og fylkesordfører Sven Tore Løkslid under et møte med representanter fra Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget i dag.

Storingsrepresentantene ble tatt med på en sightseeing langs det store jernbaneprosjektet som er under bygging mellom Farriseidet/Larvik og Porsgrunn.

Ferdig med grunnarbeidene
Jernbaneverket er nå nesten ferdig med grunnarbeidene på strekningen. Nå starter jobben med det jernbanetekniske. Den delen av jobben består blant annet av legging av sviller.

Prosjektet som startet september 2012 er i rute. Jernbaneverket sier prosjektet har gått veldig bra både med tanke på fremdrift og økonomi. Forventet ferdigstillelse er september 2018 – akkurat som planlagt.

Fra Farriseidet til Porsgrunn bygges 22,5 km med dobbeltsporet jernbane, fordelt på syv tunneler og ti bruer med en samlet prislapp på 7,2 mrd kroner.

Bekymret på grunn av forslag til Nasjonal transportplan
Bakgrunnen for at ordførerne nå signaliserer hvor viktig et dobbeltspor på hele strekningen er, skyldes at dobbeltspor gjennom Søndre Vestfold ikke er med i forslaget til Nasjonal transportplan 2018-2029 (NTP). Forslaget er for tiden ute på høring, med høringsfrist 1. juli.

Vet ikke hvor Porsgrunn stasjon kommer
Ordførerne sa også at de gjerne vil ha større forutsigbarhet når det gjelder arealbruk. I dag båndlegges store arealer i forhold til nye Porsgrunn stasjon. Kommunen vet ikke helt hvor stasjon og bane skal ligge. Det er derfor et ønske å få til en intensjonsavtale om arealbruk, slik at vi kan planlegge byen og få til knutepunktutvikling.