Vestsiden vant Abelgøy

Vestsiden ungdomsskole stakk av med seieren i mattekonkurransen Abelgøy. Ida Skoglund Olsen, Frida Steen Eriksen og Adrian Hauen representerte skolen i den årlige matchen mellom ungdomsskolene i Porsgrunn.

Adrian Hauen, Ida Skoglund Olsen, Frida Steen Eriksen, lærer Olav Jørgen Skjelbred og kommunalsjef Tollef StensrudStolt lærer heter Olav Jørgen Skjelbred.

Selve konkurransen foregikk ved Statoils forskningssenter på Herøya 6. april.

Hvem som hadde vunnet konkurransen var hemmelig inntil i går. Da ble alle elevene på 9. trinn ved Vestsiden ungdomsskole samlet.

Kommunalsjef Tollef Stensrud delte ut en pokal til hver av vinnerne. Skolen fikk også en vandrepokal som de får beholde frem til neste år.

Det er femte gang skolen vinner denne konkurransen. Vestsiden-laget hadde forberedt seg godt. De hadde på forhånd avtalt en strategi for hvordan de skulle løse oppgavene. En skulle ta seg av de kreative oppgavene, mens en annen skulle løse de vanskeligste. Det var tydelig at strategien virket. De fikk blant annet til en oppgave som ingen av de andre lagene klarte.

Heistad ungdomsskole kom på en god andreplass.

Går videre til AbelGrenland+
De 3 elevene skal videre representere Porsgrunn under AbelGrenland+. Der møter de vinnere fra de andre kommunene i Grenland til konkurranse. Denne finalen går av stabelen på DuVerden 9. mai.

Om konkurransen
Det er 19. gangen Abelgøy-konkurransen holdes i Porsgrunn. I Abelgøy konkurrerer 9. klassene ved ungdomskolene i Porsgrunn om hvem som gjør det best i matematikk. Hver skole er representert med 3 elever.

Hele tiden har hensikten vært å stimulere interessen for matematikkfaget hos jenter og gutter. Det er kommunene i Grenland og Statoil som samarbeider om konkurransen.