Vant årets Akan-pris

Hvert år deler Akan kompetansesenter ut Akan-prisen. Prisen går til en virksomhet som har jobbet svært godt rusforebyggende. I år gikk prisen til Porsgrunn kommune.

Ordfører Robin Kåss, HMS-sjef Anne-Karin Nordmo, HR-rådgiver Tove Sørensen og HR-rådgiver Bodil Jørgensen mottok prisen på vegne av kommunen.- Noen av grunnen til at Porsgrunn kommune lykkes er fordi det rus- og avhengighetsforebyggende arbeidet er partsforankret og en del av kommunens systematiske HMS-arbeid. I tillegg jobber de fortløpende med å få ansatte til å gi bekymringsmeldinger og ledere til å ta den nødvendige samtalen, sier Elisabeth Ege, direktør Akan kompetansesenter, i en pressemelding.

Hun fremhever også kommunens oppfordring til åpenhet som positivt.

- At Porsgrunn kommune oppfordrer ansatte til å komme med bekymringsmeldinger dersom de er bekymret og at de har gjennomført samtaletrening i den nødvendige samtalen for ledere, vitner om at de jobber svært godt for å få på plass en åpenhet rundt temaet rus, sier Ege.