Tveten vant Abelgøy

Tveten ungdomsskole stakk av med seieren i mattekonkurransen Abelgøy. Nora Ulve, Linus Edvardsen og Nora Langangen representerte skolen i den årlige matchen mellom ungdomsskolene i Porsgrunn.

Leder av Utvalg for barn, unge og kultur, Anders Rambekk, Nora Ulve, Linus Edvardsen og Nora LangangenSelve konkurransen foregikk ved Statoils forskningssenter på Herøya 17. mars.

Leder av Utvalg for barn, unge og kultur, Anders Rambekk, stod for premieutdelingen. Foruten heder og ære, fikk elevene en pokal hver. Skolen fikk også en vandrepokal. Ettersom det er tredje gangen skolen vinner konkurransen, får de vandrepokalen til odel og eie.

De tre Tveten-elevene liker matte godt. Alle tre har toppkarakter i faget, og ble plukket ut av læreren som representanter for skolen. Som forberedelse til konkurransen hadde de øvet på fjorårets oppgaver.

- Oppgavene var litt annerledes enn de vi er vant til på skolen. Vi måtte tenke på nye måter. Det var bra at vi var tre og kunne dra nytte av hverandre, sa Linus Edvardsen.

- Vi følte at det gikk bra under selve konkurransen. Det er deilig at vi vant, sa han.

Går videre til AbelGrenland+
De 3 elevene skal videre representere Porsgrunn under AbelGrenland+. Der møter de vinnere fra de andre kommunene i Grenland til konkurranse. Denne finalen går av stabelen på DuVerden 19. april.

Før finalen har elevene tenkt til å øve på flere problemløsningsoppgaver.

Om konkurransen
Det er 18. gangen Abelgøy-konkurransen holdes i Porsgrunn. I Abelgøy konkurrerer 9. klassene ved ungdomskolene i Porsgrunn om hvem som gjør det best i matematikk. Hver skole er representert med 3 elever.

Hele tiden har hensikten vært å stimulere interessen for matematikkfaget hos jenter og gutter. Det er kommunene i Grenland, Statoil og DuVerden som samarbeider om konkurransen