Tveten vant AbelGrenland+ 2016

Tveten ungdomsskole vant matematikkonkurransen Abel Grenland+. Det er andre gangen denne skolen har vunnet grenlandsfinalen.

Flinke vinnere: Nora Ulve, Linus Edvardsen og Nora LangangenSkolen var representert ved elevene Nora Ulve, Linus Edvardsen og Nora Langangen

Foruten heder og ære fikk elevene med seg en vandrepokal laget av kunstner Harald Sørensen

Skolens navn og årstall blir inngravert.

Finalen ble gjennomført ved DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter i Porsgrunn tirsdag 19. april.

Tvetenelevene konkurrerte mot elever fra Siljan ungdomsskole, Kragerø skole, Drangedal 10-årige skole, Gjerpen ungdomsskole i Skien og Grasmyr ungdomsskole i Bamble.

Alle er vinnere
Alle lagene hadde først vunnet over de andre skolene i sin kommune før de fikk delta i grenlandsfinalen. I følge dommerne hadde alle lagene gjort det bra, men Porsgrunnslaget var likevel best.  De hadde svart riktig på rundt 80 prosent av oppgavene.

Skal stimulere til realfag
Hensikten med konkurransen er å stimulere elever til å satse på realfag.

Arrangører
Det er kommunene i Grenland, Statoil, DuVerden og Høgskolen i Sørøst-Norge som samarbeider om konkurransen.