To vinnere av arbeidsmiljøprisen for 2015

Arbeidsmiljøprisen for Porsgrunn kommune 2015 ble delt mellom Kirketjernet og Vestsiden barnehage og Psykisk helsetjeneste og rusomsorg, avdeling Boteam.

Foran f.v. Trine Larsen, Ann Helene Langangen Olsen, Ingvild Svendsen. Bak Arne Øystein Pettersen, Vibeke Waaden, Anne Karin Nordmo, Arvid Svendsen, Robin Kåss. Prisen på til sammen 50 000 kroner ble delt ut i bystyret torsdag kveld.

Ved fristens utløp var det kommet inn åtte forslag til prisen. Av disse var det to forslag som skilte seg ut. Juryen valgte å dele prisen mellom de to likeverdige vinnerne.

Juryens begrunnelse

Kirketjernet og Vestsiden barnehage har gjennomført et arbeidsmiljøprosjekt med følgende mål:

• de skal alltid være profesjonelle og dyktige barnehagearbeidere.
  • de skal ha og vise arbeidsglede.
  • de skal alltid bevisst nøytralisere negative elementer i arbeidsmiljøet.

De har laget og gjennomført en langsiktig plan som har krevd stor grad av involvering og deltakelse fra alle ansatte. Sykefraværet i virksomheten har gått betydelig ned.

VAMU på Vestsiden og Kirketjernet barnehager sier i søknaden at de er stolte over arbeidsplassen sin og at de har et større samhold i 2015 enn i 2009 (da sykefraværsprosjektet startet opp).

Psykisk helsetjeneste og rusomsorg, avdeling Boteam har utdannet to prosessledere i Langtidsfrisk og har satt fokus på arbeidsmiljø og trivsel.

De har hatt en omfattende kartlegging av arbeidsmiljøet og utarbeidet en forpliktende avtale med alle medarbeiderne. I tillegg til nødvendige samtaler ble det fokusert mye på det lystbetonte. Tiltakene er både kreative og lekne og sykefraværet har gått fra å være svært høyt til å være godt under gjennomsnittet for kommunen.

Avdelingsleder sier i søknaden sin at de har gjort alt de kan for å skape et godt, inkluderende, sikkert og hyggelig arbeidsmiljø og at de håper på en anerkjennelse for den ekstraordinære innsatsen som har blitt lagt ned.

Hovedarbeidsmiljøutvalget (HAMU) mener at prisvinnerne har vist til spesielle tiltak ut over det som er pålagt.

Det er juryens ønske at tildelingen av arbeidsmiljøprisen for 2015 vil kunne brukes til videre arbeid for et godt arbeidsmiljø i Kirketjernet og Vestsiden barnehage og i Boteam.

Om prisen
Porsgrunn kommune deler hvert år ut en arbeidsmiljøpris til en virksomhet, avdeling eller enkeltperson som har bidratt til et godt arbeidsmiljø. Prisen er på kr 50 000 kroner. Juryen består av medlemmene i Hovedarbeidsmiljøutvalget etter innstilling fra HR- avdelingen og hovedverneombudet.