Ta turen til Paradisbukta fra godstolen

Nå kan du reise virtuelt i Porsgrunns skjærgård på Google Street View. Porsgrunn kommune er først ute i Norge med å dele skjærgården sin på denne måten.

Paradisbukta er et flott sted i vår skjærgårdSe bildene her

Filmingen ble gjort med et spesielt kamera juli 2016. Kameraet, også kalt Google-kula, har 15 kameraer, filmer i 360 grader og tar flere bilder i sekundet. Bildene samkjøres med GPS.

Det var miljørådgiver i Porsgrunn kommune Kjell-Henrik Semb som kom på ideen.

Grenland friluftsråd ble koplet på, og fotograf Bjørn Heidenstrøm ble hyret inn. Havenstrøm lånte det spesielle kameraet av Google og foretok filmingen.

Lars Kristian Løken, rektor ved Klokkerholmen leirskole, sørget for at kommunen kunne stille med både båt og fører.

Kjørte fergerutene
Filmingen foregikk langs ruta til Helgeroafergene, Breviksfergene (både passasjer og bilfergerute) samt sightseeingruta til MS Dikkon.

Kjell-Henrik SembBillig markedsføring
Porsgrunn kommune dekket reiseutgifter og stilte med mann og båt i en dag. Total kostnad 3 500 kroner.

- Porsgrunn kommune satser på kystkultur med øyhopping og merking av turstier på øyene. Vi ønsker at turister og lokalbefolkningen skal oppdage vår flotte skjærgård, sier miljørådgiver i Porsgrunn kommune Kjell-Henrik Semb.

- Å få napp hos Google er et viktig utstillingsvindu for oss, legger han til.

Hva er Google Street View?
Google Street View er en tjeneste under Google Maps og Google Earth som gir 360° horisontal og 290° vertikal panoramasikt av en rekke steder langsmed veier (et bilde per 10 til 20 meter, anslagsvis) rundt om i hele verden.

Street View ble lansert i 2007. Tjenesten er gradvis utvidet til å omfatte flere byer, og i disse byene, flere gater, og også noen landlige områder.