Sykkelveier frie for grus før påske

Allerede denne uken er Porsgrunn og Skien kommuner i gang med vårvedlikehold langs hovedveier for sykkel.

Soper for syklister: Trond-Vidar Steen Hansen fra Steen-Hansen Maskin AS sopet i dag i Håvundvegen. Vegen strekker seg over grensen mellom Porsgrunn og Skien, og er en del av hovedsykkelvegnettet.Dette er et bra tiltak for de som er glade i å sykle. Med en høyere driftsstandard på kommunale sykkel- og gangveier blir det lettere å strekke sykkelsesongen lengre enn i dag.

Fjerning av grus og sand er viktig for å redusere antall sykkelulykker. Mye grus på sykkelveiene er også enn grunn til at folk kvier seg for å ta fram sykkelen.

Tidlig ute
Den ordinære feiingen skal normalt sett være ferdig til 17. mai. I år vil hovedsykkelvegnettet være ferdig før påske. Ekstrafeiingen lar seg gjøre på grunn av belønningsmidler fra Staten.

Feiemannskapene starter også så smått med feiing i Porsgrunn sentrum og i Brevik. Rett etter påske tas resten.

Omfattende jobb
Til sammen skal 56 mil med veg, gangveg og fortau sopes. I tillegg kommer parkeringsplassene. 1500 tonn grus skal opp.

I Porsgrunn sørger både kommunale og private maskiner for at jobben blir gjort. Kommunen har tre kjørelag. Disse kjører bare dagtid. De private kjører også kveldstid.

Belønningsmidler
Pengene til feiing av hovedveier for sykkel hentes gjennom den belønningsavtalen Grenland inngikk med Samferdselsdepartementet fra 2013 – 2016. Den har en samlet ramme på 225 millioner. Belønningsordningen består av mange delprosjekter med ulik grad av kompleksitet og størrelse.

For 2016 er det satt av 1 million til vedlikehold til hovedsykkelveinettet.

Her ser du hva som regnes som hovedsykkelveinettet (pdf)