'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Styrker arbeidet med introduksjonsprogrammet

Som et tiltak for at flyktninger skal bli inkludert i samfunnet er Anne-Sofie Pollestad ansatt som koordinator for introduksjonsprogrammet. Stillingen er finansiert av kommunens integreringstilskudd.

Miriam Håland og Anne-Sofie PollestadHun skal være ett bindeledd mellom NAV og voksenopplæringa.

Jobben går ut på å passe på at alt går som det skal i introduksjonsprogrammet. Koordinatoren skal også være en pådriver for god informasjonsflyt.

Anne-Sofie Pollestad ble valgt ut blant 45 søkere. Hun begynte i jobben denne uka. Pollestad har blant annet bakgrunn fra tilsvarende stilling i Trondheim.

Hun er veldig opptatt av at flere må bidra for å få flyktninger ut i arbeidslivet og delta i samfunnet. De som kommer hit skal være ressurser og ikke utgifter.

Porsgrunn har gjennom mange år bosatt flyktninger. I år skal kommunen bosette 110 flyktninger. Dette tallet er høyere enn noen gang.

 - Introduksjonsprogrammet er en kommunal ordning som skal få flere raskere ut i arbeid og utdanning. Det er viktig at dette programmet tilpasses den enkeltes behov. Det er her koordinatorens rolle blir viktig, sier rektor ved voksenopplæringa Miriam Håland.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut