Styrker arbeidet med introduksjonsprogrammet

Som et tiltak for at flyktninger skal bli inkludert i samfunnet er Anne-Sofie Pollestad ansatt som koordinator for introduksjonsprogrammet. Stillingen er finansiert av kommunens integreringstilskudd.

Miriam Håland og Anne-Sofie PollestadHun skal være ett bindeledd mellom NAV og voksenopplæringa.

Jobben går ut på å passe på at alt går som det skal i introduksjonsprogrammet. Koordinatoren skal også være en pådriver for god informasjonsflyt.

Anne-Sofie Pollestad ble valgt ut blant 45 søkere. Hun begynte i jobben denne uka. Pollestad har blant annet bakgrunn fra tilsvarende stilling i Trondheim.

Hun er veldig opptatt av at flere må bidra for å få flyktninger ut i arbeidslivet og delta i samfunnet. De som kommer hit skal være ressurser og ikke utgifter.

Porsgrunn har gjennom mange år bosatt flyktninger. I år skal kommunen bosette 110 flyktninger. Dette tallet er høyere enn noen gang.

- Introduksjonsprogrammet er en kommunal ordning som skal få flere raskere ut i arbeid og utdanning. Det er viktig at dette programmet tilpasses den enkeltes behov. Det er her koordinatorens rolle blir viktig, sier rektor ved voksenopplæringa Miriam Håland.