Starter opp nytt hjelpetilbud i hjemmet

Med et tverrfaglig team i ryggen starter Hjemmetjenestene i Porsgrunn nå med hverdagsrehabilitering – et helt nytt hjelpetilbud i innbyggernes eget hjem og nærmiljø.

Sparker i gang nytt tilbud: Karoline B. Øksenholt, Katrine Myrvold, Susanne Collier Valle, Aud Fleten og Anne-Gro HåkonsenHverdagsrehabilitering er et tilbud til personer som bor i eget hjem, og som ikke lenger greier å gjøre det de tidligere har fått til. Det kan være å stelle seg selv, lage mat, gå utendørs, handle varer, delta på sosiale aktiviteter eller å ta i bruk aktuell teknologi/hjelpemidler.

Personlige mål er utgangspunktet for tilbudet som blir gitt i en tidsbegrenset periode. Hverdagsrehabilitering starter med spørsmålet: Hva er viktige aktiviteter for deg nå?

- Målet er at den enkelte skal mestre hverdagen sin, øke selvstendigheten i daglige gjøremål, være aktiv og delta sosialt, slik at man kan fortsette å bo hjemme. Mye handler om å skape trygghet slik at brukerne kan gjøre det selv, forteller Susanne Collier Valle, koordinator for det tverrfaglige teamet.

- Hverdagsrehabilitering innebærer intensiv hverdagstrening, tilrettelegging og støtte til mestring. Skreddersydd etter den enkeltes ønsker og behov. Vi snakker om både forebygging og rehabilitering, sier hun.

Innsatsen skjer i hver enkeltes hjem eller nærmiljø. Den vil være intensiv i begynnelsen for så å avta i takt med forbedring av funksjon.

Det tverrfaglige teamet består av en sykepleier, en ergoterapeut og to fysioterapeuter med rehabiliteringskompetanse. Innenfor hjemmetjenesten har man valgt ut personer som skal ha ekstra kompetanse på området. Disse kalles for hjemmetrenere.

Kommunens intensjon på lengre sikt er å redusere eller unngå behovet for tjenester. Samtidig vil det bidra til økt livskvalitet for innbyggerne.

Tjenesten kan søkes via Tjenestekontoret for helse og omsorgstjenester.