Søker tidligere ansatte ved Hydro på Herøya

Porsgrunn kommune og Industriarbeidermuseet på Rjukan ønsker å komme i kontakt med folk som kan bidra til god kvalitet på opplysninger om enkeltobjekter og den lokale historien fra Herøya Industripark.

Gammelt bilde fra industrien på HerøyaBakgrunnen er at Hydro har gjort en avtale med Industriarbeidermuseet på Rjukan om å overta historiske gjenstander, dokumenter og fotografier fra industriparken. De som kjenner historien best, er de som har tilbragt store deler av sitt yrkesaktive liv der.

Sitter du med kompetanse og erfaringer fra arbeid på Herøya? Møt opp på biblioteket onsdag 20. april kl. 12.30-14.00!

Link til arrangementet på Facebook

Da vil Kjetil Djuve, prosjektleder for Herøyasamlingens skatter, fortelle om historieprosjektet og vise hva museet gjør og har gjort i forhold til registrering. Han vil også fortelle hva tidligere ansatte kan bidra med.

Djuve håper å treffe folk som både kjenner den eldre og den nyere delen av historien.

Kjetil Djuve, prosjektleder for Herøyasamlingen Fotograf: Ingelinn Kårvand (2015)Kortversjon om historien
Industrivirksomheten på Herøya startet i 1929 med etableringen av Norsk Hydros kunstgjødselfabrikk Eidanger Salpeterfabrikker. Gjennom årene har industriområdet på Herøya gjennomgått store forandringer, fra å være et rent Hydro-produksjonssted til i dag å være en åpen industripark.

Herøya-anlegget ble raskt Norges største industriarbeidsplass. På det meste i 1960-årene hadde Hydro om lag 6 500 ansatte i industriparken på Herøya. I mange tiår var området også Hydros største produksjonssted.

Hydro har i dag ikke lenger egen produksjon på Herøya, men det er i dag rundt 80 virksomheter der som sysselsetter 2 500 ansatte.

I 2015 solgte Hydro Herøya Industripark til Oslo Pensjonsforsikring.