Skolene får tilbud om skolegudstjenester

Alle skolene i Porsgrunn får nå tilbud om skolegudstjeneste. I dag var ordfører Robin Kåss og utvalgsleder Anders Rambekk i møte med representanter fra kirken for å drøfte hvordan dette kan gjennomføres.

På bildet: Kateket i Eidanger Merete Orlien, Leder av Utvalg for barn, unge og kultur Anders Rambekk, ordfører Robin Kåss, Sogneprest i Eidanger Aud Bergheim og sogneprest i Eidanger Trond Engnes -

På bildet: Kateket i Eidanger Merete Orlien, Leder av Utvalg for barn, unge og kultur Anders Rambekk, ordfører Robin Kåss og sogneprestene i Eidanger Aud Bergheim og Trond Engnes

- Skolegudstjenester før jul er en flott tradisjon. Men i de siste årene har det vært usikkerhet blant lærere og rektorer om de får lov. Vi ønsker å gi et tydelig signal fra kommunen om at alle elever som vil, skal få lov til å gå på julegudstjeneste, sier ordfører Robin Kåss.

Han presiserer at elever som ikke ønsker å delta fortsatt slippe.

- Det blir anledning til å få fritak fra gudstjenesten, men alle skal få et tilbud, sier han

De siste årene har det vært litt tilfeldig hvilke skoler i kommunen som har hatt tilbud om gudstjeneste før jul, og hvilke skoler som ikke har det.

Sogneprest i Eidanger Trond Engnes er glad for at ordfører og utvalgsleder er så tydelige på dette. Han lover at de skal være fleksible for å få til et godt tilbud til alle skolene.

- På noen steder har vi dratt ut på selve skolen for å fortelle om juleevangeliet. Det gjelder skoler som har forholdsvis lang veg til nærmeste kirke. Det ønsker vi å gjøre også i år, sier han.Både kunnskapsministeren, statsministeren og integreringsministeren kommet med støtte til ordningen med skolegudstjenester.

I Porsgrunn kommunes handlingsprogram for 2017-2020 er det vedtatt at rådmannen i Porsgrunn skal sørge for at det gis tilbud om skolegudstjeneste for de av elevene i grunnskolen i Porsgrunn hvor de foresatte ønsker det.