Si din mening om strategisk næringsplan

På oppdrag fra Grenlandssamarbeidet, har Vekst i Grenland (ViG) utarbeidet forslag til ny Strategisk næringsplan (SNP) for Grenland 2017-2020.

Bilde av forslag til strategisk næringsplanGrenlandsrådet vedtok i møte 3. juni 2016 å legge forslag til SNP ut til høring til næringsliv og øvrige relevante aktører.

Høringsfristen er 8. august.

SNP skal forsterke samspillet mellom kommunene og dermed Grenlands konkurransekraft som næringsregion. Til tross for relativt gode forutsetninger, har Grenland hatt en langt svakere vekst enn landsgjennomsnittet de siste 10-15 årene. Ny SNP har et særskilt fokus på dette.

«Samlet, synlig og attraktiv» foreslås som regionens visjon, mens «økt antall arbeidsplasser tilsvarende landsgjennomsnittet» foreslås som planens mål. Det er utformet en rekke strategier innenfor tre strategiske innsatsområder, hvor innsatsområdene gjenspeiler begrepene i foreslått visjon.

Forslaget finner du her (pdf)

Høringsinnspillene sendes til:
post@vig.no