SFO forebygger mobbing

I dag er det planleggingsdag på SFOene i Porsgrunn. Mobbing har stått på agendaen.

Dagens SFO-kurs skal inspirere til livsviktig innsats for sårbare barn.

Terje Wiik og Betina Valland Roaas
Bilde: Terje Wiik er pedagog og har i mange år arbeidet for å utvikle metodikk tilpasset hverdagen i SFO. Betina Valland Roaas, assisterende rektor ved Heistad skole, har organisert samlingen sammen med lederne av SFO i Porsgrunn.

Foredragsholder Terje Wiik lanserte enkle, gjennomførbare tiltak som vil styrke SFOs innsats på området. SFO-ansatte kan i stor grad skape mer inkludering, mer vennskap og trivsel

Han snakket om det å være stolt av å jobbe i SFO, om voksenrollen, om forebygging og om det å være lysglimtjeger.

- Dere skal være gode barneveiledere. Det er et stort potensiale i det å inspirere. Ved sammen å spore opp det du faktisk gjør for å bidra til et godt klima i barnegruppen, kan vi øke sjansen for at du oftere er den beste utgaven av deg selv – til glede for alle barna, og særlig de mest sårbare, sa Wiik

Han kom med støtte og raushet i temaet, slik at de voksne kan være gode barneveiledere. Dette bidrar til kvalitet i SFO.