Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Ruster opp Olavsberget og Kattøya

Bystyret har vedtatt å gjøre Olavsberget og Kattøya enda mer attraktivt og tilgjengelig for alle i Porsgrunn. I dag åpnet ordfører Robin Kåss det som trolig er landets første flytende vannklosett.

Landets første flytende do Doene er festet i flytebryggen som ligger mellom Olavsberget og Kattøya. De er koplet opp mot avløpssystemet med sjøkabler. Dette er bare ett av de tiltakene som nå gjøres i området.

På Kattøya er det en ny lavvo som folk kan benytte på tur. For fiskerne skal det monteres en kum til rensing av fisk. Stupetårnene blir fikset og malt i løpet av vinteren. Gangforbindelsene blir reparert med tanke på fremkommelighet.

I tillegg er det skiltet bedre. På parkeringsplassen har det kommet et skilt til badeanlegget og Kattøya. Det er også satt opp et informasjonsskilt om Presteåsen nærområde.

Bedre skilting ved Olavsberget/Kattøya- Tiltakene kommer blant annet etter mange innspill politikerne har fått fra innbyggere i Porsgrunn, forteller ordfører Robin Kåss.

Ordføreren tror det er flere som kommer til å bruke fiske- og turområdet nå. Han håper også folk vil ta godt vare på toalettene.

- Toalettanlegg gjør det enklere for de besøkende, og bedrer trivselen i området, sier Kåss.

- Når vi i tillegg etterhvert får på plass ny sykkelsti ved Nystrandvegen, blir denne perlen innerst i Eidangerfjorden enda mer brukt av både store og små. Dette vil øke ytterligere øke attraktiviteten til Porsgrunn som boområde, avslutter ordføreren.

Skriv ut