'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Ringen sluttet for Chulalongkorn

En av toppsjefene i det Thailandske selskapet The Siam Cement Public Company Limited (SCG), Kan Trakulhoon, er for tiden på besøk hos Norner AS. En naturlig utflukt var Brevik og statuen av den Thailandske kongen Chulalongkorn.

Kan Trakulhoon og hans kone, administrernde direktør i Norner Tine Rørvik og ordfører Robin Kåss.

Statuen av den av kong Chulalongkorn står ved siden lokalene Diplom-is hadde i Brevik.

Ordfører Robin Kåss møtte opp med blomster, og ønsket direktøren velkommen til Porsgrunn.

Kan Trakulhoon ble rørt ved synet av statuen.

Stor konge i Thailand
Chulalongkorn var nemlig en populær og stor konge i sitt land. Det vakte stor oppmerksomhet da han besøkte Brevik i 1907.

En gave fra den thailandske stat
I 2010 satt den thailandske stat satt opp en statue av ham i Brevik. En av toppsjefene i The Siam Cement Public Company Limited (SCG), Kan Trakulhoon, er for tiden på besøk hos Norner AS. En naturlig utflukt var Brevik og statuen av den Thailandske kongen Chulalongkorn.Dette som takk for den oppmerksomhet Breviks befolkning hadde vist kongen og hans land.

Kongen som moderniserte Thailand
Chulalongkorn var en fremtidsrettet mann som var opptatt av moderne utvikling og befolkningens beste. Han omtales ofte som kongen som moderniserte Thailand. Kongen reiste ut i verden for å få impulser og nye ideer han kunne ta med tilbake til hjemlandet. Til Norge og Telemark kom han for å lære om industrialisering og temming av fosser og vassdrag til elektrisk kraft.

Norner og Thailand
Chulalongkorns sønn var en av grunnleggerne av The Siam Cement Public Company Limited (SCG). SCG er det største sementselskapet i Thailand og Sørøst-Asia. SCG Chemicals, som er en del av The Siam Cement Group (SCG), eier Norner AS.  Det er også bakgrunnen for Norners besøk av den thailandske direktøren Kan Trakulhoon.  Igjen foregår industriell kunnskapsutveksling i Chulalongkorns ånd.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut