Resultater fra Rådhusmøtet 2017

Rundt femti elevrådsrepresentanter fra hele kommunen var fredag samlet i bystyresalen. Det var klart for Rådhusmøtet 2017. Til sammen skulle elevene forhandle om 250 000 kroner. Pengene skal brukes til tiltak på skolen eller i nærmiljøet.

På forhånd hadde elevene meldt inn sine ønsker. Ønskene varierte fra svømmevester til kunstgress.  Tilsammen utgjorde de en verdi på nesten 1 million kroner

Alle fikk med andre ord ikke alle ønskene sine oppfylt. Alle fikk imidlertid noe.

Slik foregikk møtet
Først ble elevene delt inn i grupper der de fordelte 171 000 kr. Deretter ble en representant fra hver gruppe plukket ut til en redaksjonskomité som skulle fordele resten av pengene ut fra rettferdighet og behov. For å finne den rette fordelingsnøkkelen måtte representantene argumentere og forhandle på vegne av andre.

I tillegg til den økonomiske biten, fikk elevene møte ordfører, politikere, utviklingssjef og kommunens ungdomsutvalg. En del skoler hadde også forberedt en del spørsmål til kommunen. Disse ble besvart fra bystyresalens talerstol.

Magiker, buktaler og humorist Erik Mogeno, avsluttet dagen med overraskelser, latter og applaus.

Om Barnas rådhusmøte
Rådhusmøtet arrangeres en gang i året. Poenget med møtet er mer enn å fordele midler. Ideen er at barn og unge skal motiveres til engasjement og ansvar i lokalsamfunnet sitt.

Slik ble potten på 250 000 kroner fordelt mellom skolene:

• Brevik oppvekstsenter: 12 000 kr til nett til ballbinge
  • Bergsbygda Montessoriskole: 10 000 kr til utstyr i utlånsboden
  • Brattås skole: 20 000 kr til reparasjon av ballbinge
  • Heistad skole, barnetrinnet: 12 000 kr til bordtennisbord
  • Heistad skole, ungdomstrinnet: 7 000 kr til bordtennisbord
  • Borge skole: 9 000 kr til husker
  • Grønli skole: 16 000 kr til karusell
  • Myrene skole: 19 000 kr til sykkelbod
  • Kjølnes ungdomsskole: 9 000 kr til oppussing av Oasen
  • Klevstrand skole: 18 000 kr til nytt lekeapparat
  • Sandøya Montessoriskole: 9 000 kr til klatrestativ og 8 000 kr til svømmevester