Ønsket velkommen til verden

Alle nyfødte i Porsgrunn skal få bok i gave fra kommunen. Mandag delte ordfører Robin Kåss ut de første bøkene.

På bildet ser du (fra venstre): Jeanin Pettersen med Leah Celine, Ingvild Rydland med Josefine Louise, virksomhetsleder for Familiehelsetjenester Gro Haakanes, ordfører Robin Kåss, Marit Bjørvik Andersen med Erle, Sandra Milena Rincon med Rebecca, Karen Lærum med Anna og Stine Marie Oterholt Knutsen med Kornelia. 6 små jentebabyer fikk hvert sitt eksemplar. De var på barseltreff med sine mødre på Sentrum helsestasjon. Boka skal normalt leveres ut ved hjemmebesøk fra Familiehelsetjenester et par uker etter fødsel.

I mange år fra midten av 1990-tallet fikk nyfødte barn også en bokgave fra kommunen. Dette opphørte etter at utgiftsposten ble saldert bort i budsjettsammenheng.

Nå har formannskapet bestemt at den hyggelige gesten skal tas opp igjen, men ikke med den samme rim- og regleboka som før. Nå er det sang- og billedboka “Syng deg glad med dyrene på gården” som deles ut. Boka inneholder kjente barnesanger av Thorbjørn Egner, Margrethe Munthe, Inger Hagerup med flere.

Med boka følger en hilsen fra ordføreren.