Øker kompetansen ved hjelp av e-læring

Orionvegen botiltak er en av de første avdelingene i kommunen som jobber systematisk med e-læring som del av de ansattes kompetanseutvikling. Ved hjelp av god lagånd og intern giring er alle med.

På bildet: My Loan (lærling), Malene Mastrød (fagarbeider), May Brith Jordbrudal (avdelingsleder), Elizabeth Lekman (vernepleier), Simon Disch Lindvik (vikar). Absolutt alle ansatte har gjennomført kursmodulen for nyansatte i Porsgrunn kommune. Dette selv om de har vært ansatt i kommunen i mange år.

For å motivere de ansatte til å gjennomføre ble det satt opp en frist for gjennomføring. Det ble også lovet premier underveis.

- Kursmodulen tar et par timer, men den kan du dele opp, forteller vernepleier Elizabeth Lekman.

- Du kan bruke så lang tid du vil. Dersom du tar litt nå og litt da, kan du alltid fortsette der du slapp. Det er ingen som vet hvor mange ganger du har prøvd for å bestå kurset, legger hun til.

Bildet: i fellesarealene henger en tavle med alle kursbeviseneI kursmodulene får du kontrollspørsmål underveis. Dette for å sjekke om du har forstått innholdet. Ved gjennomført kurs får du kursbevis. Alle kursbevisene i Orionvegen blir hengt opp på en spesiallaget tavle.

Neste kurs alle skal gjennom heter Målrettet miljøarbeid

Kom over dørstokkmila
For å ta et kurs må du være innlogget via IDPORTEN. Det vil si at du skal logge deg inn på samme måte som når du skal Altinn. Her velger du den innloggingen du bruker til vanlig, MinID, bankID eller BYPASS. For mange reduseres motivasjonen til å ta et kurs ved pålogging.

Det første Orionvegen gjorde var derfor å ha en felles innlogging i et fagmøte. Målet var at alle skulle bli trygge på hvordan man logger seg på.

Fordeler både økonomisk og tidsmessig
Kursene gjennomføres i arbeidstiden. Det at de er digitalt tilgjengelig på IPad og PC gjør denne form for kompetanseutvikling spesielt godt egnet for virksomheter med ansatte i turnus. Alle får samme opplæring, men til tider som passer den enkelte.

- Alle kan utvikle seg, uten at det koster penger. De trenger ikke bruke reisetid, ei heller betale dyre kurshonorarer, forteller avdelingsleder ved Orionvegen botiltak og Toppen bofellesskap, May Brith Jordbrudal.

Hun forteller at de også skal i gang med noe liknende på Toppen.

Om KS Læring
E-læringsløsningen Orionvegen benytter er en del av KS Læring. Det er en felles læringsplattform for kommuner og fylkeskommuner. Her ligger en rekke kursmoduler tilgjengelig for alle. Det er gratis å benytte kursene. Dette bidrar til kunnskapsdeling og kompetanseutvikling i kommune-Norge.

Porsgrunn kommune er en av de 50 første kommunene som satser på KS Læring.