Øker kompetansen hos helsefagarbeidere

I dag var det kurs i geriatrisk vurderingskompetanse for helsefagarbeidere i hjemmetjenesten.

Fra kurs i geriatrisk erfaringskompetanseOpplæringen er et tiltak for å imøtekomme behovet for gode klinikere nå som pasienter skrives raskt ut fra sykehuset og stadig sykere pasienter mottar helsehjelpen i hjemmet.

Det skal bidra til økt kunnskap om viktige observasjoner og tiltak ved endring i helsetilstand hos den hjemmeboende pasienten.

- Ved litt mer kunnskap i ryggsekken håper vi kurset bidrar til trygghet, riktig medisinsk behandling, forbedre samhandling mellom fastleger og øke kompetansen i hjemmetjenesten i forhold til kronisk syke og eldre, sier prosjektleder Heidi Johnsen i Utviklingssenter for hjemmetjenester.

Sammen med Monica Jonskås (Porsgrunn kommune), Silje B. Budal (Porsgrunn kommune) og Heidi Haugan (NorEngros), var hun en av de ansvarlige for kurset i dag.

Kurset er en del av et samarbeidsprosjekt mellom Skien og Porsgrunn kommuner. Det inneholdt både teori og praktiske øvelser.

Tidligere i år har sykepleierne hatt et lignende kurs med spesielt fokus på samhandling mellom fastleger og hjemmesykepleien.