NyeVeier AS på plass i Bamble

I dag var det offisiell åpning av Nye Veier sitt prosjektkontor for ny E18 mellom Langangen og Dørdal. Kontoret ligger på Rugtvedt i Bamble. Ordførerne i både Bamble og Porsgrunn var til stede på åpningen.

Ordfører i Bamble Halgeir Kjeldal, Utbyggingssjef i NyeVeier Jørn Rinde, rådgiver planprosesser i NyeVeier Solfrid Førland og ordfører Robin Kåss. I sitt innlegg la ordfører Robin Kåss vekt på hvilke muligheter det gir for kommunen på næringssiden.

- E18 er jo livsnerven gjennom Grenland og gjennom Telemark. Vegen er en av de viktigste hovedferdselsårene i Norge. Hovedgrunnen til at Stortinget satser på denne vegen er ikke for at de vil drive by og næringsutvikling i Porsgrunn og Bamble, men jammen gir den vegen kjempestore muligheter, sa Kåss.

- En ny veg fører til bedre trafikkavvikling gjennom kommunene våre, det vil gi økt trafikksikkerhet og store muligheter knyttet til næringsarealer, sa han.

Han sa også at det er ønskelig å jobbe tett sammen med Nye Veier for å få til næringsarealer langs traseen i Telemark. Ordfører lovet en rask behandling av reguleringsplan for berørt område.

- Statens vegvesen har gjort et veldig bra grunnarbeid, så det tror jeg vi skal få til, sa han.

Lokalene, som skal huse 11 medarbeidere, har tidligere huset både Norsk Gjenvinning og en av Statens vegvesens vegstasjoner.

Prosjektkontoret blir byggherre for den store utbyggingen av veistrekningene E18 Langangen-Rugtvedt og Rugtvedt-Dørdal. Fra kontoret skal de lede og styre, skaffe og følge opp kontrakter og drive med grunnarbeid.