Nye arbeidsplasser på Herøya

Elkem Solar har besluttet å starte opp ny solcelleproduksjon på Herøya. I ettermiddag lyser de ut 70 nye arbeidsplasser.

Rådmann Per Wold, verkssjef ved Elkem Solar Geir Ausland, administrerende direktør i Elkem Solar Inge Grubben-Strømnes og ordfører Robin Kåss Ordfører Robin Kåss og rådmann Per Wold tok turen ned for å gratulere ledelsen i Elkem Solar med en hyggelig avgjørelse.

- Det er en gledens dag, og det er hyggelig at det blir liv igjen i RECs gamle fabrikk på Herøya, sa Per Wold.

- Porsgrunn kommune har jobbet aktivt i flere år gjennom vårt virkemiddelapparat som blant annet består av Porsgrunn Utvikling og Vekst i Grenland. Det er tilfredsstillende å se at tålmodighet og aktiv jobbing gir resultater, sa han.

Ordfører Robin Kåss er glad for det signalet denne investeringen gir.

- Vi har for tiden flere store internasjonale konsern som velger å investere penger i Porsgrunn. Vi er i godt driv. Det skjer mye positivt. Både når det gjelder næringsliv, høgskole og infrastruktur. Dette gir synergier, sa Kåss.

- Jeg håper det også sender signaler om at det som skjer innen olje og gass, gjør at man bør satse mer på fastlandsindustri. Mens ledigheten i Norge nå går opp, så går ledigheten i Porsgrunn faktisk ned, sa han.

Kåss trakk også frem regionens fortrinn når det gjelder tilgang til kvalifisert arbeidskraft.

- Elkem Solar kommer til å ansette prosessoperatører, ingeniører, ledelse og støttepersonell. Dette er arbeidskraft vi har god tilgang til i vår region, sa han.

Etter å ha gjennomført et forprosjekt siden september 2015 selskapet altså besluttet å starte produksjon på Herøya. De har inngått en langsiktig leieavtale, og kommer til å investere rundt 200 millioner kroner i anlegget. I tillegg har de fått 72 millioner fra Enova.

Elkem Solar skal produsere blokker med solcellesilisium fra Elkem Solar i Kristiansand. Blokkene sendes så videre til REC Solars fabrikk i Singapore, som er en del av Elkem-gruppen.

- At arbeidet vil bidra til mer fornybar energi i verden. Det burde være en stor inspirasjon for de som søker seg til oss, sa administrerende direktør i Elkem Solar Inge Grubben-Strømnes.