Mestringskurs

Porsgrunn kommune inviterer til mestringskurs for både deg som selv lever med kronisk sykdom og for pårørende.

Inviterer til Mestringskurs: Ergoterapeut i kommunen Hege Aabø, kreftkoordinator i kommunen Eva Markseth Lia og Bjørn Stulen fra Diabetesforbundet Å rammes av alvorlig sykdom medfører å bevege seg inn i det ukjente. Alle sider av livet blir berørt av endret livssituasjon. Hele familiens liv påvirkes både følelsesmessig, praktisk og sosialt.

Har du blitt syk og ønsker mer informasjon om hvordan du kan leve best mulig med sykdommen, og møte andre i lignende situasjon, da er dette kurset for deg og dine pårørende!

Høsten 2016 ønsker vi velkommen til en kursrekke på 5 kvelder med følgende temaer:

7. september: Om sykdommen
Informasjon om de ulike sykdommene og hvordan forholde seg til dem. Undervisning i grupper.

14. september: Kosthold
Tips til et kosthold som bidrar til at kroppen fungerer best mulig. Undervisning i grupper ved ernæringsfysiolog. Vi lager mat og spiser sammen.

21. september: Fysisk aktivitet
Øvelser for trening og avspenning. Undervisning i grupper ved fysioterapeut. Pårørende samles til eget opplegg.

28. september: Mestre hverdagen
Fysiske og psykiske reaksjoner på sykdom. Strategier for å mestre en endret hverdag. Samliv. Pårørendes rolle.

5. oktober: Vegen videre
Medisinsk oppfølging og legens rolle, undervisning ved fastlege. Presentasjon av ulike tilbud i Porsgrunn og omegn. Oppsummering og evaluering av kurset.

Kurset er åpent for alle, uavhengig av hvilken kommune du bor i.

Vi oppfordrer spesielt deg med diabetes 2, KOLS eller kreftsykdom til å delta.

Tid: Onsdager kl. 18-21
Sted: Kjølnes ungdomsskole, Grenlandsgata 9, 3915 Porsgrunn
Pris: kr 500 for deltaker, kr 250 for pårørende

Påmelding innen onsdag 31. august 2016.

Har du spørsmål, eller vil du melde deg på?
Ring Tjenestekontoret, telefon 35 54 73 30.
Kontaktperson: kreftkoordinator Eva Markseth Lia
E-post: eva.markseth.lia@porsgrunn.kommune.no