Ni mannlige helserekrutter på våre sykehjem

De første helserekruttene i prosjektet Menn i helse Telemark er plukket ut. Ni starter i Porsgrunn kommune.

Alle helserekruttene i TelemarkTorsdag 23. mars deltok de utvalgte mennene på et felles oppstartsmøte.

Menn i helse er et unikt prosjekt for menn i alderen 20-55 år. Der deltar de i et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider.

Deltakerne får tittelen helserekrutt.

Prosjektet ble etablert for å skaffe flere mannlige helsearbeidere i Telemark.

Utvelgelsen
For å bli med i prosjektet måtte interesserte deltakere stille på et uforpliktende allmøte hos NAV. Deretter ble de innkalt til intervju. I Telemark ble totalt 28 menn valgt ut til en tre måneders praksisperiode som helserekrutter.

Harry Hagen skal ha praksisperioden sin på Mule sykehjemMenn med praksis i Porsgrunn
I Porsgrunn kommune starter ni av disse sin praksisperiode nå. Første periode i praksis blir utført på et sykehjem.

Helserekruttene i Porsgrunn kommune skal ha sin første praksisperiode på følgende sykehjem;

• Frednes Sykehjem
  • Mule Sykehjem
  • Brevik Sykehjem

Etter praksisperioden får syv av disse starte på skole med mål om å ta fagbrev som helsefagarbeider i løpet av 2,5 år.

På bildet: Harry Hagen skal ha praksisplassen sin på Mule sykehjem

Landsomfattende program
Menn i helse er en oppfølging av Stortingsmelding 29 (2012-2013): "Morgendagens omsorg". Det er en nasjonal satsning for å bidra til økt rekruttering av menn til helse- og omsorgstjenestene.

Prosjektet er avhengig av forpliktende samarbeid mellom NAV lokalt og deltakende kommuner. I Telemark er fylkeskommunen og fylkesmannen også med.

I hvert område er det etablert prosjektgruppe med deltakere fra kommuner, NAV, fylkeskommune og tillitsvalgte. Gruppen ledes av fylkeskoordinator.

Les mer her: