Mattepokalen gikk til Mæla ungdomsskole

Vestsiden ungdomsskole representerte Porsgrunn i mattekonkurransen AbelGrenland+ 2017. Tirsdag måtte de se seg slått av tre matteflinke elever fra Skien.

Vestsiden-elevene løser den praktiske oppgavenVandrepokalen tar dermed turen fra Tveten ungdomsskole, som vant i fjor, til Mæla ungdomsskole i Skien.

Finalen ble gjennomført ved DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter i Porsgrunn.

Det stod ikke på innsatsen til Vestsiden-elevene Ida Skoglund Olsen, Frida Steen Eriksen og Adrian Hauen. Men i dag møtte de et bedre lag.

Det var både teoretiske og praktiske oppgaver som skulle løses. Den praktiske oppgaven tok utgangspunkt i tannhjulene i DuVerdens utstilling. Pedagogisk leder ved DuVerden, Thomas C. Hansen, veiledet elevene under oppgaven.

Alle er vinnere
I konkurransen deltok også elever fra Sannidal ungdomsskole i Kragerø, Drangedal 10-årige skole og Rønholt skole i Bamble.

Alle lagene hadde først vunnet over de andre skolene i sin kommune før de fikk delta i grenlandsfinalen.

Skal stimulere til realfag
Hensikten med konkurransen er å stimulere elever til å satse på realfag.

Arrangører
Det er kommunene i Grenland, Statoil og DuVerden som samarbeider om konkurransen.