Mariann Eriksen blir ny kultur- og idrettssjef

Mariann Eriksen (39) er ansatt som leder for virksomheten Kultur og idrett i Porsgrunn kommune. Hun kommer fra stilling som assisterende NAV-leder i Skien.

Ny kultur- og idrettssjef i Porsgrunn kommune Mariann EriksenHun har tilbragt 12 år av sitt yrkesaktive liv i NAV-systemet, hvorav 9 år som leder. De siste årene har hun hatt hovedansvar for seksjon “Arbeid og aktivitet”. I sine år i etaten har hun innehatt ulike roller på flere nivåer, både operativt og strategisk, med resultat-, personal- og fagansvar.

Hun gleder seg nå til å ta fatt på lederjobben innenfor kultur- og idrettsområdet i Porsgrunn kommune. Hun beskriver seg selv som en målrettet og engasjert leder med lærervilje, gjennomføringsevne og stor arbeidskapasitet. Dessuten brenner hun for fritiden som arena, og mener at deltakelse i kultur og idrett gir verdiskapende opplevelser både for den enkelte og samfunnet.

- Kultur og idrett er et spennende og mangfoldig fagområde som fremstår veldrevet og i medvind. Jeg ivrer etter å være med på og videreutvikle denne virksomheten til det beste for kommunen og dens innbyggere, sier Mariann Eriksen.

- Mitt fritidsliv har vært preget av idrett hele livet, fra mange år som aktiv håndballspiller, til trenerrolle og engasjement i utvalg og styre. Som innbygger har jeg kjennskap til kulturtilbudet i kommunen og bruker aktivt de muligheter som finnes, sier hun.

I sin nye jobb gleder hun seg til spesielt til å være med på utviklingen av ny svømme- og idrettshall på Kjølnes.

Mariann Eriksen er Porsgrunns-jente. Som mange andre hadde hun noen år i Oslo, før hun flyttet hjem og stiftet familie. I dag bor hun på Hovenga med samboer og to barn på henholdsvis 8 og 14 år.

Om stillingen
Som leder for virksomheten får Eriksen ansvar for drift og utvikling av bibliotek, kino, kulturhus og idrettsarenaer.

Arbeidsområder som kulturformidling, kulturutvikling, kunstnerisk utsmykking, kulturarv, tilrettelagt fritid og frivillighet dekkes av hennes virksomhet.

I virksomheten er det 85 ansatte fordelt på om lag 54 årsverk. Stillingen rapporterer til kommunalsjef for miljø og byutvikling Øistein Brinck.

Eriksen begynner sin nye jobb ved årsskiftet.