Lønnsomt kemnersamarbeid i Grenland

To år etter at Kemneren i Grenland ble etablert, viser en fersk evalueringsrapport at kemnersamarbeidet mellom Skien og Porsgrunn gir millioner i besparelser.

Jonas Resare, kemner og leder for kontoretRapporten viser en årlig innsparing på kr 600.000 i Porsgrunn og 1,6 millioner i Skien, totalt 2,2 millioner kroner.

Evalueringen, utført av Telemark kommunerevisjon IKS, omhandler økonomi, arbeidsmiljø, innkrevingsresultater og kundeservice. Konklusjonen er at samarbeidet har gitt bedre resultater på samtlige av områdene.

- Evalueringen viser at vi har lykkes med å etablere et sterkt fagmiljø, stabil drift og lik behandling for kundene. Vi har fortsatt utviklingsmuligheter, blant annet når det gjelder tettere samarbeid om arbeidsgiverkontroll, men rapporten viser tydelig at samarbeid lønner seg. Vi håper derfor at flere av Grenlandskommunene vil delta i samarbeidet på sikt, sier Jonas Resare, kemner og leder for kontoret.

Rapporten blir godt mottatt av rådmennene i begge kommunene.

- Vi har sett at samarbeidet fungerer godt, og det er gledelig å få det bekreftet fra en uavhengig part, sier Per Wold, rådmann i Porsgrunn kommune.

Fakta om Kemneren i Grenland
Kemneren i Grenland er et interkommunalt samarbeid som ivaretar skatteoppkreverfunksjonen.

Samarbeidet mellom Skien og Porsgrunn ble etablert i 2014. Siljan ble en del av samarbeidet i 2016.

Evalueringsrapporten gjelder for de to første driftsårene, og inkluderer derfor ikke Siljan.

Kemneren i Grenland har 21 ansatte og har kontor i Kverndalen i Skien.

Kontoret betjener 89.000 innbyggere, tre kommuner og mange arbeidsgivere.