Lene Lindflaten blir ny leder for Familiehelsetjenester

Lene Lindflaten (42) er ansatt som leder for virksomheten Familiehelsetjenester i Porsgrunn kommune. Hun kommer fra jobb som avdelingsleder i Bedriftshelsetjenesten AS

Lene LindflatenLindflaten overtar jobben etter Gro Haakanes som blir pensjonist etter nesten 40 års arbeid med familiehelse i Porsgrunn.

- Jeg gleder seg veldig til å starte opp i Porsgrunn kommune. Jeg kjenner kommunen fra tidligere arbeidsforhold og har blant annet vært hovedkontakt for kommunens bedriftshelsetjenesteordning siden 2011, forteller Lindflaten.

- Stillingen ved Familiehelsetjenester tror jeg byr på noen meget interessante og utfordrende arbeidsoppgaver innenfor det forebyggende og helsefremmende området. Tjenestetilbudet innenfor virksomheten anser jeg som svært viktig i et samfunnsperspektiv, legger hun til.

Bakgrunn
Lene Lindflaten har vært avdelingsleder for Herøya kontoret til Bedriftshelsen AS de siste syv årene. Hun er utdannet sykepleier og har lang erfaring fra både privat og offentlig sektor. I tillegg har hun utdanning innenfor administrasjon - og ledelse, prosjektledelse, tverrfaglig veiledning, helsepsykologi, faget «kropp, helse og bevegelse», samt kognitiv terapi og NLP.

Lindflaten har tidligere jobbet som rehabiliteringsleder i GREP med tiltak innenfor Arbeidsrettet rehabilitering (ARR) i Telemark. Hun har også jobbet som avdelingsleder ved St. Hansåsen sykehjem, samt på føde- barsel og gynekologisk avdeling ved Sykehuset Telemark. I tillegg har hun erfaring fra en barselavdeling i Stockholm.

Hennes arbeidsbakgrunn og erfaring er nyttig med tanke på de oppgavene hun får som virksomhetsleder for Familiehelsetjenester.

De nye oppgavene
I den nye jobben blir hun nemlig sjef for helsestasjonen, jordmortjenesten og skolehelsetjenesten i barneskolene, ungdomsskolene og videregående skole.

Virksomhetslederen har også ansvaret for helsestasjonen for ungdom, fysioterapi og ergoterapi til barn og unge, og vaksinasjon og smittevernkontor.

Litt privat
Lene Lindflaten er kjent for å være positiv, engasjert og evner å ta ansvar.

Hun er gift, har en datter på 19 år, en bonusdatter på 17 år og to katter. De bor i landlige omgivelser på Hovenga. På fritiden er Lene instruktør i Qi gong og driver med hester.

Hun begynner i den nye jobben 1. september.