'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Lager tursti langs Leirkup (Lilleelva)

Arbeidet med ny tursti langs Lilleelva på Kjølnes har startet. Til sammen snakker vi om en rundløype på 2,2 kilometer. Den første strekningen skal være ferdig 1. mai. Ordfører Robin Kåss var i går på befaring på anleggsområdet.

På befaring: Anders Torp, anleggsleder i ingeniør- og entreprenørfirmaet Arne Olav Lund og Sadq Saddik Shukri, prosjektleder i Porsgrunn kommune viser ordfører Robin Kåss hva som skal gjøres- Det bor mye folk i dette området. Turstien knytter boligområdene sammen med Campus Kjølnes på en fin måte. Den støtter opp om friluftsliv og aktivitet, og gjør det enda mer attraktivt for folk å sykle eller gå til jobb og aktiviteter, sa ordfører Robin Kåss.

3 traseer
Arbeidet med å få til en sammenhengende rundløype er delt opp i 3 traseer.

Arbeidet med Trasé 2 starter først. Strekningen går fra varmesentralen ved Frisklivssenteret til studentboligene i Rolandvegen/nye boligkompelkset Hovenga Allé. En strekning på 620 meter.

Trasé 1 går fra gang- og sykkelbrua ved Porsgrunn Nord til Frisklivssenteret. Denne strekningen påbegynnes etter at man har tatt stilling til behovet for ekstra ras/erosjonssikring av området. Noe som må sees i sammenheng med bygging av ny svømme- og idrettshall på Kjølnes.

Trasé 3 er cirka 70 meter lang. Arbeidet består av utvidelse på siste del av eksisterende tursti fra Kjølnes ungdomsskole til eksisterende veg.

Fint skal det bli
Den nye turstien skal være universelt utformet. Bredden blir 2,4 meter med et tett grusdekke. Langs løypa blir det belysning.

Det er også planlagt to rasteplasser. Den ene blir tilrettelagt med trimapparater for allmenn bruk. Den andre rasteplassen blir spesielt tilpasset for de som vil bruke kajakk eller kano.

Jobben innebærer mye opprydding langs elvekanten. Med denne turstien blir en helt ny del av byen åpnet opp for ferdsel.

Porsgrunn Rotary har lagt ned mye arbeid for å få til turstien. Det er også de som har samlet inn penger til trimapparatene på rasteplassen.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut