Krisemøte om Vestfoldbanen

Betydelig mindre i statsbudsjettet til planlegging av jernbaneutbygging rammer Telemark spesielt. Nå er det full mobilisering for å redde Vestfoldbanen.

På bildet fra venstre: Anne-Gro Ahnstrøm, rådgiver, Telemark fylkeskommune, Robin Kåss, Hedda Foss Five, Sven Tore Løkslid, Hallgeir Kjeldal, Ole Henrik Lia, Øystein Brink, kommunalsjef, Porsgrunn kommune (foto: Telemark fylkeskommune)
På bildet fra venstre: Rådgiver i Telemark fylkeskommune Anne-Gro Ahnstrøm, ordfører i Porsgrunn Robin Kåss, ordfører i Skien Hedda Foss Five, fylkesordfører Sven Tore Løkslid, ordfører i Bamble Hallgeir Kjeldal, Ole Henrik Lia (representant i Plattform Vestfold), kommunalsjef i Porsgrunn Øystein Brink, (foto: Telemark fylkeskommune)

- Dette betyr at istedenfor full fart fremover, er det total stopp for utbyggingen av Vestfoldbanen, frykter fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

I dag møttes blant annet ordførerne i Skien, Porsgrunn, Bamble til krisemøte fylkesordfører Sven Tore Løkslid sitt kontor for å legge en plan for hvordan man skal redde banen.

- Vi trenger mye større bevilgninger for å fortsette den gode planleggingen som er i gang på Vestfoldbanen forteller fylkesordføreren.

Ryggraden i transportsystemet og svært viktig for videre utvikling i vår del av landet

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, er også opprørt over forslaget til jernbaneutbygging på Vestfoldbanen

- Dette er krise for utviklingen i hele Telemark, sier Foss Five. Utbygging av Intercity til Skien er ryggraden i hele samfunnet.

De forteller at i Telemark har man to hovedprioriteringer. Det er E134 og utbyggingen av Vestfoldbanen.

- Dette er noe som hele Telemark står bak, sier ordfører Robin Kåss. Skal vi få vekst og økt befolkning i fremtiden, er det helt nødvendig at infrastrukturen er på plass.

Full mobilisering
Fylkesordføreren forteller at man vil jobbe på høygir fremover for å få endret dette til det endelige statsbudsjettet blir vedtatt.

- På mandag skal vi møte stortingets transport- og kommunikasjonskomite. Her vil vi ta opp denne saken. Vi kommer også til be om et møte med stortingsbenken fra Telemark.

Han forteller at det også er full mobilisering i Vestfold nå og de andre Intercity-kommunene. Han vil også ta kontakt med sine kolleger i Agder-fylkene som også står bak utbyggingen av Intercity.

- I tillegg håper vi at også næringslivet og organisasjoner engasjerer seg i dette. Det angår dem i høyeste grad sier fylkesordføreren.