Kommunens kriseledelse var i beredskap

I forbindelse med nattens brann ved ammoniakkfabrikken på Herøya var kommunens kriseledelse i beredskap. Heldigvis ble de ikke behov for å sette kriseledelsen.

I forbindelse med brannen i Yaras ammoniakkfabrikk i natt ble beredskapsleder i Porsgrunn kommune varslet av nødetatene kl. 05.01. Rådmannen ble varslet kl. 05.04.

Situasjonen ble kontinuerlig overvåket og informasjon fra nødetatene og Herøya Industripark ble løpende lagt ut på kommunens hjemmesider og Facebook.

Det ble etablert beredskap for å innkalle kommunens kriseledelse. Da situasjonen ble avklart ble det ikke aktuelt.

Det rapporteres nå at situasjonen er under kontroll. Kommunen avventer resultatene av de undersøkelser som må foretas.