Julehilsen fra ordfører

Ordfører Robin Kåss har skrevet en julehilsen til alle Porsgrunns innbyggere. Den kan du lese her.

Kjære innbygger

Ordfører Robin Kåss Foto: Stina GlømmiDet nærmer seg jul, og jeg har hatt gleden av å være ordfører for den flotte byen vår i litt over ett år. Jeg er utrolig stolt over hva vi som bor og jobber her har fått til sammen.

Porsgrunn er barne- og ungdomsbyen. Jeg blir imponert av innsatsen i våre skoler, barnehager, helsetjenester, kultur og idrett når jeg kan lese at UNICEF på nytt kårer Porsgrunn til best blant de større byene i Norge for barn og unge. Barnefamilier forteller meg at de velger Porsgrunn blant annet på grunn av de gode tilbudene som våre ansatte i kommunen gir til barna våre. En bedre attest går det ikke an å få.

Vi vet det blir flere eldre om noen år. Da må vi forberede oss nå. Det betyr tøffe omstillinger og tunge investeringer. To nye sykehjem er nødvendig, men det aller viktigste er den kompetansen og innsatsen som hver enkelt ansatt innehar i møtet med hver innbygger enten det er på legevakt, sykehjem, hjemmetjenesten eller øvrige tilbud.

Hjulpet av internasjonale konjunkturer har sysselsettingen i vårt område økt, og store deler av næringslivet investerer og skaper arbeidsplasser. Jeg har hatt gleden av å besøke mange bedrifter. De forteller om et samspill mellom næringsliv, ansatte, innbyggere og kommunen som bidrar til å skape flere arbeidsplasser og gjøre det attraktivt å investere i Porsgrunn. Samtidig gir nye arbeidsplasser, ny E18 og ny jernbane et press i boligmarkedet særlig for barnefamilier. Derfor varsler vi et taktskifte for å raskere få på plass attraktive boliger til barnefamilier. Vi som politikere må følge opp med nødvendige vedtak når vi behandler saker og rullerer arealplan. Jeg håper innbyggerne i Porsgrunn deltar aktivt i prosessen rundt hvor i kommunen vi kan få flere og bedre boliger og næringsarealer.

Sammen gjør vi Porsgrunn rustet til å møte fremtiden. Vi har klart å snu økonomien gjennom en betydelig innsats i hver enkelt virksomhet, og dermed skaffet handlingsrom til gode investeringer i nye sykehjem, skoler, idrettsanlegg og infrastruktur. Porsgrunn fremstår som en attraktiv by takket være den innsatsen de ansatte i kommunen, næringslivet og hver enkelt innbygger legger ned hver dag. Vi passerte nylig 36000 innbyggere, og vi skal sammen legge til rette for at enda flere kan bo i verdens beste by!

Jeg vil rette en spesiell hilsen til alle som må jobbe eller være på vakt i julehøytiden. Jeg oppfordrer også til å ta spesielt vare på de som er alene eller ensomme i julen. Jeg ønsker deg og dine en fredfull og god jul, og et godt nytt år

Julehilsen
ordfører Robin Kåss