Informasjonsmøte om Byutredning Grenland

All vekst i persontransporten i de større byene i Norge skal tas med kollektivtrafikk, sykling og gåing. I Grenland må vi vise hvordan vi skal få til det. Det er derfor satt i gang et utredningsarbeid.

Byutredning Grenland være grunnlag for videre planlegging av Bypakke Grenland fase 2 og 3. I tillegg vil den også være et bidrag til arbeidet med neste revisjon av Nasjonal Transportplan for perioden 2022-2033.

I utredningen skal man se på ulike virkemiddel- og tiltakspakker for utvikling av areal og transport i Grenland. Den skal utgjøre et kunnskapsgrunnlag der muligheter og utfordringer belyses.

Rapporten skal utarbeides av Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet, men i tett samarbeid med Siljan, Skien, Porsgrunn og Bamble kommuner, Fylkesmannen i Telemark og Telemark fylkeskommune. Den skal være ferdig innen utløpet av 2017.

Det inviteres til et åpent møte for å orientere om innholdet og prosessen videre.

Tid: onsdag 31. mai kl. 18–20

Sted: Clarion Collection Hotel Bryggeparken, Langbrygga 7, Skien

Ved spørsmål, ta kontakt med prosjektleder i Statens vegvesen Eva Preede, telefon: 482 55 929, e-post: eva.preede@vegvesen.no