Hvordan besøke rådhuset?

Det er innført adgangskontroll i Porsgrunn rådhus. Det betyr ikke at rådhuset er stengt for publikum, men at alle som ønsker å komme på innsiden av det 111 år gamle bygget, må henvende seg i skranken på Servicesenteret.

Rådhuset i Porsgrunn Foto: Hege Schjøth Øverås

De ansatte på Servicesenteret fungerer nå som resepsjon for rådhuset.

Servicesenteret ligger i Storgata 153. Det er 50 meter fra rådhuset.

Hvis du har en avtale med noen som jobber i rådhuset, kan du også ringe dem slik at de slipper deg inn.

- Det er mange kommuner som har innarbeidet faste rutiner for besøk og publikumshenvendelser. Både i offentlig virksomhet og privat næring er adgangskontroll blitt mer eller mindre vanlig, sier leder for Serviceavdelingen Stian Stiansen.

- Vi er imidlertid opptatt av å formidle at vi har et like åpent rådhus nå som vi har hatt tidligere, sier leder for Serviceavdelingen Stian Stiansen.

- Om det er noen som selv ønsker å se innsiden av huset, eller vil ta med seg besøk på en omvisning, kan de fremdeles komme inn. Det er bare å henvende seg på Servicesenteret som ligger ved siden av rådhuset for å avtale dette, sier Stiansen.

Fortsatt enkelt å få møte ledelsen
Rådhuset huser i dag ordfører, varaordfører, rådmann, kommunalsjefer og deler av administrasjonen i Porsgrunn kommune.

- Både politisk og administrativ ledelse ønsker at det skal være enkelt å komme i kontakt med dem for å legge frem sin sak. Det kan man gjøre enten via e-post, telefon og noen ganger sosiale medier. Hvis du ønsker et fysisk møte så kan vi på Servicesenteret hjelpe deg med det. På den måten får du en avtale med riktig person, på et tidspunkt som passer for alle parter, sier Stiansen.

Dersom du ikke har tid til å stikke innom Servicesenteret, kan de nås på telefonnummer 35 54 70 00 og e-post postmottak@porsgrunn.kommune.no

Viktig med kontroll
Adgangskontrollen er opprettet av både av hensyn til publikum, og av hensyn til de som jobber på rådhuset.

Stiansen forteller at det har vært episoder der huset har blitt brukt til uønsket aktivitet, og ansatte har ved flere anledninger følt seg truet.

- I tillegg er en resepsjon nyttig for publikum, slik at vi kan gi bedre service. Det har vært eksempler på at enkeltpersoner har lett rundt i rådhuset for å få hjelp av kommunen. Da er det bedre at resepsjonen i servicesenteret kan gi veiledning og bistand.

- Hensynet til ansatte vil alltid gå først. Det er viktig at de føler seg trygge når de er på jobb, sier Stiansen.

Får adgangsbrikker
Alle som ofte benytter seg av rådhuset i forbindelse med møter og andre aktiviteter vil få egne adgangsbrikker. Det gjelder både politikere, ansatte i administrasjonen og pressen. I tillegg vil dørene være åpne for alle i forbindelse med offentlige møter for eksempel bystyre, formannskap og utvalgsmøter.